logo Casalina

Sander Rietjens wil scoren in afsluitend tweeluik

Sander Rietjens wil scoren in afsluitend tweeluik
In weer, wind of regen, Sander Rietjens (r) kom je overal tegen!

Elite z/c Tom Verhaegen is dit weekend niet de enige die de dubbel BK Lokeren en de streekkoers in Neerijse betwist. Leefdaalse belofte Sander Rietjens (22) tekent er eveneens aanwezig. De hardrijder van het GM Recycling Team toont zich ambitieus, niet abnormaal daar hij de voorbije weken al twee keer het zegegebaar kon maken.

Hij won achteréénvolgens in het Luikse Saint-Georges-sur-Meuse en in Donceel. In Lokeren zal het BK aanzienlijk minder “Ardens hellend” zijn.

“Het is een vlakke wedstrijd met kasseien en een koers met een lengte van 176 kilometer in Lokeren. Ik vind het wat moeilijk om in te schatten. Het kan 2 richtingen uit, ofwel een koers waar hard gereden zal worden met de kasseien als scherprechter. Ofwel zal het parcours toch niet zwaar genoeg zijn en zullen we met een grotere groep naar de meet gaan. Ik hoop natuurlijk op het eerste scenario. Ik houd van zware wedstrijden want daar kom ik het beste tot mijn recht. Als je naar het BK gaat, moet je sowieso gaan voor de driekleur opteren, ook al gaat dat niet makkelijk worden. Toch moet dat de ambitie zijn anders moet je niet naar een kampioenschap trekken”, klinkt het strijdvaardig.

Zijn twee voorbije zeges zetten zijn vorm luister bij.

“De vorm is er, maar je bent toch altijd afhankelijk van het wedstrijdverloop. Bij een massasprint heb ik geen kans. Ik hoop dus om weg te rijden met een groep en in de finale is het dan zien hoe het verloopt. In de sprint met een compact groepje ben ik zeker niet kansloos. Ik ga sowieso met vertrouwen naar daar als ik terugkijk naar mijn vorige wedstrijden”, wist de man in vorm. “In Neerijse bots ik in eigen streek op een schoon parcours. Het is uiteraard plezant dat het zo kort bij huis is, dat is mooi om een punt achter dit rare seizoen te zetten. De beklimming van de Langestraat in Neerijse is best wel mooi, daar kan het verschil op worden gemaakt. Ik ben bij deze enorm gemotiveerd om nog iets te laten zien op zeer gekende wegen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *