logo Casalina

KVC Langdorp oogst met nieuwe systeem en net dan … coronabreak!

KVC Langdorp oogst met nieuwe systeem en net dan … coronabreak!
Het KVC Langdorp van vorig seizoen onderging wat wijzigingen

De eerste wedstrijden brachten niet wat er verwacht werd bij KVC Langdorp in derde provinciale B. Geen nood, trainer Sven Frederickx (34) anticipeerde en dokterde een nieuw spelsysteem uit. Dat rendeerde met een zes op zes op Herent B en thuis tegen de Stormvogels Haasrode B. Op de voorbije speeldag was het wel spannend met een 4-3 tegen Haasrode B.

Voor de openingspartij, thuis tegen Rapide Wezemaal, moest Frederickx nog flink wat puzzelen.

“Drie bepalende spelers waren geblesseerd uitgevallen week, uitgerekend de week voordat de competitie aanvatte. Zo sloop er wat paniek in de groep. Nu heb ik een nieuw systeem op poten gezet, dat is zeer aanvallend en dan scoren we goed. Jammer genoeg houdt dat ook in dat we tegendoelpunten te verwerken krijgen, maar we gaan nu uit van steeds eentje meer te scoren dan de tegenstander, dat is ook goed. Hierdoor brengen we onze fans wel veel spektakel. Onze ambitie is en blijft top vijf, dat moet nog steeds doenbaar zijn nu de geblesseerden terug aan het komen zijn”, wist de T1 die aan zijn tweede seizoen in Langdorp toe is. Als speler stond hij in doel en kreeg hij als gevolg van zijn “postuur” de bijnaam Dudek toebedeeld. Jerzy Dudek was een voormalige doelman van Poolse nationaliteit die bij Feyenoord bekendheid kreeg en daarna nog actief was bij Liverpool en Real Madrid.

Tegen Haasrode B kwamen de blauwen steeds op voorsprong, maar kwamen de bezoekers maar liefst drie keer langszij.

“Het was iets te spannend naar mijn zin. We nemen de match in handen en dan staan we 2-0 voor na amper twintig minuten. In plaats van door te drukken sloop er nonhalance in de rangen en we laten ons tempo zakken. Dit had als gevolg een domme penaltyfout, de 2-1 en zij kregen terug hoop… Het werkpunt voor ons is om de partij dood te kunnen maken. Voor de neutrale supporter was dit uiteraard een goede match.”

Voor KVC kan deze covid 19-pauze net goed vallen.

“Op zich jammer gezien we net een zes op zes pakken en goed bezig zijn. Anderzijds, dit kan in ons voordeel spelen omdat de voorbereiding zoals bij iedereen niet ideaal was. Vanaf nu kunnen onze geblesseerden erug komen. We zitten in een goede flow, hopelijk kunnen we na deze onderbreking op ons elan verder gaan. Ik denk dat het ons kan goed doen. Nu moet iedereen enkele weken gezond blijven en de conditie onderhouden. Hopelijk kunnen we daarna terug de trainingen hervatten op een veilige manier.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *