logo Casalina

Britt Huybrechts sluit als eerstejaarsbelofte aan bij … Cycling Team Belco-Van Eyck

Britt Huybrechts sluit als eerstejaarsbelofte aan bij … Cycling Team Belco-Van Eyck
Britt Huybrechts in haar nieuwe outfit Beeld Christ Verbogt

Wijnegemse wielrenster Britt Huybrechts (18) legde een prima tweede juniorenseizoen af en deed dat bij het Van Moer Logistics Cycling Team. Dat zag de vlijtige hogeschoolstudente sport en bewegen beloond met een plaatsje bij het Cycling Team Belco-Van Eyck.

“Ik kan terugblikken op een mooi seizoen, met wat podiumplaatsen en een provinciale kampioenentrui in Mol-Ezaart. Dat heb ik vooral te danken aan de meisjes en de staf van het Van Moerteam. Ik heb met deze meisjes een sterke band opgebouwd en ik koester de herinneringen met iedereen, ook de begeleiding! Ik kijk er ook enorm naar uit om volgend jaar bij mijn nieuwe ploeg te starten. Het wordt een nieuw avontuur! Ik heb al eens mogen meerijden als gastrenster bij Belco en vond dit een supertoffe ervaring. Ik kan niet wachten om andermaal in de kleuren van Belco te mogen rijden”, klonk het vastberaden bij Huybrechts. “Ik kende bij mijn nieuwe team Emma Duchateau en Maaike De Mits al. Ik maak trouwens de overgang van de junioren naar de beloften samen met leeftrijdsgenote Emma Siegers.”

De eerste van 2024 voor Huybrechts zal Brussel-Opwijk worden, en er zitten ook nog kermiskoersen tussen.

“Ik zal daarbuiten ook criteriums en dernywedstrijden, die ik graag wil rijden, betwisten. In mijn eerste koersjaar bij de beloften zal ik al blij zijn om mee koers te kunnen maken en misschien toch eens een paar keer podium te behalen.”

Haar voorbereiding zal Huybrechts op de weg afleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *