logo Casalina

To Baudet or not to Baudet: zondagnamiddag ontvangt BHS United reeksgenoot Sporting Kortenberg

To Baudet or not to Baudet: zondagnamiddag ontvangt BHS United reeksgenoot Sporting Kortenberg
Stijn Baudet wil scoren tegen zijn broers Wout en Dries

Komende speeldag staan tijdens BHS United tegen Sporting Kortenberg vier Baudets op of langsheen het veld. Vader Geert (56) is normaal gezien délégué bij de thuisspelende rood-zwarten, spits Stijn (34) behoort eveneens tot het thuiskamp. Bij de bezoekers tekenen tweelingbroers paraat; centrale verdediger Dries en doelman Wout (beiden 32) staan paraat om punten te scoren voor de geel-zwarten van Sporting Kortenberg.

Spits Stijn is nieuw bij BHS maar wil absoluut dodelijk efficiënt zijn in de zone van de waarheid, waar zijn tweelingbroers opgesteld staan.

“We stonden al eens samen op het veld, Wout en ik speelden bij Meerbeek en Dries bij Veltem. We stonden wel nog nooit samen bij dezelfde ploeg op het veld, dat zal ook niet meer gebeuren, denk ik. Ik zie enkel Wout nog langer doorspelen”, opende Stijn die van Hoeilaart overkwam. “We kijken er al naar uit sinds de kalender verscheen, Wout stuurde me onmiddellijk de data van de twee duels. Ik werd al eerder aangesproken door ex-ploegmaats bij Lovenjoel en ook ploegmaats van de tweeling bij Tildonk, ze gingen ook allen komen kijken, het leeft. De hele familie komt ook kijken”, wist de oudste van de spelende Baudets. “We moesten ons tijdens het voorbije duel wat inhouden. Mijn coach zette me vorige match op de bank zodat ik geen derde geel zou pakken, coach Francart was trouwens de coach van de tweeling bij Tildonk vorig jaar. Ik ga als spits Dries regelmatig tegenkomen centraal in de verdediging, het zou sowieso top zijn moest ik doelman Wout kunnen vloeren en dat ga ik ook doen”, klonk het strijdvaardig.

Debuut Simon Brever Wout Baudet en Arnel Brkic bij Sporting Kortenberg
Simon Brever, Wout Baudet en Arnel Brkic bij Sporting Kortenberg

Bij Sporting Kortenberg staat Dries positioneel normaal gezien tegenover Stijn.

“We spelen alle drie normaal gezien en pake zit op de bank bij Boortmeerbeek als délégué. We kijken er natuurlijk alle drie naar uit. Indien we met drie achteraan spelen, kom ik meer links in actie. Indien we met zijn vieren achteraan staan, dan 4 speel ik mee centraal. Ik zal Stijn sowieso tegenkomen, dat zal de moeite worden”, aldus Dries. “Normaal gezien ging onze grootvader aan vaders kant, René (83), de aftrap komen geven in naam van de zaak van onze pa, dat is King Fonz Garage Car Detailing. Hij heeft vorige week donderdag een hartaanval gekregen, het zag er even naar uit dat hij er niet bij kon zijn. Gelukkig is hij al aan de beterhand, even zag het naar uit dat grootmoeder Mit (84) het in zijn plaats zou doen. Het ziet er nu naar uit, dat hij het toch zelf zou kunnen doen. Op vlak van de match hopen we aan de winnende hand te zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *