logo Casalina

Provinciale titels in Mol-Ezaart komen thuisrenster Noor Vandendijck en Britt Huybrechts toe

Provinciale titels in Mol-Ezaart komen thuisrenster Noor Vandendijck en Britt Huybrechts toe
Provinciale kampioenes Noor Vandendijck en Britt Huybrechts geflankeerd door bondsafgevaardigde Dirk Avonds

In het putteke van de Kempen werden onlangs de provinciale kampioenschappen voor de vrouwelijke jeugd gereden in Mol-Ezaart. De individuele race werd in de wacht gesleept door de Oekraïense Milana Ushakova voor de Israëlische Noa Shweky. Belgisch nieuwelingekampioene Jilke Michielsen uit Oostduinkerke won de massaspurt om plaats drie. Britt Huybrechts uit Wijnegem en de plaatselijke Noor Vandendijck eigenden zich de provinciale titels.

53 deelnemers hadden hun weg gevonden naar de organisatie van de Ezaartse Wielervrienden en Acrog-Tormans. De juniores moesten 12 lussen afleggen van 5,3 kilometer.

De start bij de vrouwelijke juniores in Mol-Ezaart
De start bij de vrouwelijke juniores in Mol-Ezaart

Op het einde van de openingsronde was alles nog gesloten. De doorkomst nadien mende Amélie Lambert het peloton. In de loop van ronde drie, de nieuwelingen waren toen aangesloten voor hun wedstrijd, ontsnapten Kato Claus en de Israëlische Hili Biderman, ze kregen maximaal 20 seconden vooraleer in ronde zeven alles samensmolt. Het was niet lang wachten op de volgende versnelling, Ella Heremans uit Heist-op-den-Berg, plaatste links van de baan een fikse versnelling. Met nog 4 rondes af te leggen, poogden Shweky en Ushakova het in het offensief. Ze pakten een minuutje en spurtten om winst, ze begonnen van ver maar Ushakova hield het.

“Ik ben heel blij met deze zege, mijn eerste van het seizoen. We vonden elkaar goed in de ontsnapping, ik had zeker geen overwinning verwacht, mijn spurt is niet mijn beste wapen. In een vlucht met twee weet je echter nooit en ik won”, aldus de winnares van het Maes CT Glabbeek die volgende week in Oekraïne gaat koersen.

Het overallpodium vlnr Shweky, Ushakova en Michielsen
Het overallpodium vlnr Shweky, Ushakova en Michielsen

Achter het duo werd gestreden om provinciaal goud, twee keer zelfs. In het peloton roerden Lore De Geest uit Ruisbroek, Zita Gheysens uit Izegem en Michielsen waren in de voorste gelederen actief. In de spurt bij de junioren was Huybrechts sneller dan Heremans en Marieke Goossenaerts, die instonden voor zilver en brons. Heremans pakte onlangs op het BK ook al eens zilver na Helene Hesters.

“Het ging me hier wel goed af. Ik had niet onmiddellijk op de titel gerekend op voorhand, je had nog snelle meiden zoals Ella Heremans. Het is wel leuk om deze trui te pakken”, aldus Huybrechts van Van Moer CT, die aan haar eerste seizoenssucces toe was.

Vlnr bij de provinciale juniores Heremans, Huybrechts en Goossenaerts
Vlnr bij de provinciale juniores Heremans, Huybrechts en Goossenaerts

Bij de nieuwelingen haalde Noor Vandendijck het goud voor Eline De Winter uit Wuustwezel en Sanne Laurijssen uit Zoersel.

“Ik had op voorhand wel ergens gehoopt op het podium, maar kijk nu die trui is de mijne. Ik ben er heel blij om dat ik deze kon halen voor eigen volk, dat deed dubbel en dik deugd”, wist de kersverse kampioene van Acrog-Tormans die ook voor het eerst won dit jaar.

Vlnr de provinciale nieuwelinges De Winter, Vandendijck en Laurijssen
Vlnr de provinciale nieuwelinges De Winter, Vandendijck en Laurijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *