logo Casalina

Boem, paukenslag! Zo zien de renners van het Deschacht – Hens – Maes CX Team eruit!

Boem, paukenslag! Zo zien de renners van het Deschacht – Hens – Maes CX Team eruit!
Deschacht - Hens - Maes is

Aan de Floréal in Lichtaart werden de crossers van de Leuvense veldritformatie, het Deschacht-Hens-Maes voorgesteld. De basis van zes mannelijke crossers in de vorm van Jetze Van Campenhout, Len Dejonghe, Lander Loockx, Daan Soete, Tom Meeusen en Vincent Baestaens blijft intact. Bij de vrouwen werd de Nederlandse Maud Kaptheijns aangetrokken die vorig jaar door fysieke problemen niet aan de bak kwam, maar daar nu kentering in wilt brengen.

De ploeg crost niet meer op de getrouwe Scottfietsen, daar ze in de toekomst enkel nog gravel- en geen veldritfietsen voorzien. Na tussenkomst van ex-kampioen Niels Albert trokken ze naar Cannondale en kregen ze heel mooie tweewielers voorgeschoteld. Sponsor en wielenproducent Icon werkte een nieuw wiel uit waardoor de renners iets minder vaak lek zouden rijden. Hoofdsponsor Deschacht, geen onbekende in de wielerwereld, heeft een contract getekend voor de komende drie jaar met de ambitieuze ploeg die in die periode ook de cyclocrosstop wil bestormen. Ze willen hun topniveau bereiken in 2023-2024. Over ambities gesproken, het uithangbord van de ploeg, WK-ganger Daan Soete uit Grobbendonk wil erbij zijn op de mountainbikediscipline op de Olympische Spelen in 2024. Hiervoor laat hij zelfs de Superprestige in Gieten vallen om het BK in Houffalize te betwisten, hij maakt absoluut kans op een grote rol in deze titelstrijd. Hij zette ook een stap op de weg, hij begint koersen te winnen.

De zeven crossers rond hun bus
De zeven crossers rond hun bus

Vincent Baestaens uit Tremelo weet in dit team al vier jaar waar hij aan toe is, hij wil beter doen van vorig seizoen. Op basis van de voorbije weken lijkt dat in orde te komen. Beloften Len Dejonghe uit Wilsele en Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos moeten ieder op hun manier de stap zetten naar het volgende niveau.

Nederlandse aanwinst Maud Kaptheijns had vorig seizoen haar slechtste winter ooit door vernauwingen in de lies. Ze is ondertussen hersteld en laat goede waardes noteren. “We kijken ernaar uit om haar in onze kledij te zien rond rijden deze winter”, klonk het.

Tom Meeusen uit Essen liep tijdens de coronaperiode soms een beetje verloren op training. Hij werd recent voor de tweede keer vader en wil zichzelf bewijzen. Derdejaarselite Lander Loockx uit Bertem zette op het eind van vorig seizoen een stap vooruit en vond aansluiting bij de top tien in het veld.

Na de voorstelling gingen de ze benen losgooien op een trainingsritje. Hun eerste opdracht komt er al snel aan, de Rapencross van komende zaterdag in Lokeren.

De veldrijders van Deschacht - Hens Maes net voor hun trainingsritje
De veldrijders van Deschacht – Hens Maes net voor hun trainingsritje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *