logo Casalina

Meiden KHC Leuven winnen topper van Orée met 4-2

Meiden KHC Leuven winnen topper van Orée met 4-2
Catalina Fortes Perez (l) geeft zelden de strijd op

In nationale 1 maken de Leuvense hockeydames een mooie start mee, ze wonnen op de openingsspeeldag met 0-3 op Beerschot. De voorbije speeldag speelden ze thuis een topper tegen medefavoriet voor het kampioenschap, de Brusselse meiden van Orée. Na de reguliere speeltijd kon je een 4-2-overwinning aflezen op het scorebord.

Leuvense Argentijnse Catalina Fortes Pérez was opgetogen na de tweede overwinning op rij.

“Het was een relatief goede wedstrijd, het was soms geladen, maar we konden het tot een goed einde brengen. We zijn heel blij met onze twee overwinningen op twee matchen, daar mag het niet bij blijven”, aldus de twintiger die ook een team van de U19 girls en ééntje van de U14 onder haar hoede neemt bij KHC Leuven.

Ook voorzitter Roel Soetens toonde zich opgetogen.

“We hebben ons visitekaartje afgegeven. Orée had vorig jaar laten zien dat ze een reeksfavoriet kunnen genoemd worden, bij het staken van de competitie stonden ze eerst. Ze spelen op niveau en zijn zeker niet slecht, maar het verschil met ons is merkbaar. We speelden vorig jaar in eredivisie en dat liet zich zien. We steken ook de jeugd sterk naar voren. De Spaanse en Argentijnse nieuwe krachten zoals een Queralt Figueras, Delfina Herrera, Delfina Ortale en Ane Segurola de la Hoz. Ze brengen niveau en de stabiliteit die we nodig hadden en spelen een prima rol. Hadden we vorig jaar dit team gehad, dan waren we niet gezakt. Met coach Santana stelden we iemand als trainer aan die al ervaring opdeed bij onze dames 2. Hij heeft daar een team van gemaakt en hij had het juiste profiel om onze dames 1 op het goede spoor te zetten. De vrouwenploeg vormt een groot geheel, maar vormt intern een hecht team.”

De Leuvensen moeten dit weekend een avontuur bij KHC Brugge tot een goed einde brengen.

“Ik ken Brugge niet zo enorm goed, maar ze zijn al jaren een middenmotor in nationale 1. Op zich zouden zij geen onoverkomelijke horde moeten vormen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *