logo Casalina

Belofte Tuur Dens is klaar voor het WK bij de grote jongens

Belofte Tuur Dens is klaar voor het WK bij de grote jongens
Tuur Dens in zijn provinciale kampioenentrui op de weg behaald

Eerder mocht Rotselaarse belofte Tuur Dens al schitteren in de nationale kleuren bij de elite op het voorbije Europese kampioenschap in het Zwitserse Grenchen. Op basis van zijn voorbije seizoen, evolutie en het gegeven dat hij aangeboden kansen met beide handen aanneemt, verdient hij dubbel en dik deze selectie.

Gaandeweg groeide Dens naar deze selectie toe. Hij zal worden ingezet in de ploegenachtervolging en de scratch.

“Ik wist dat de kans erin zat dat ik deel zou uitmaken van deze WK-selectie. Ik bekijk dit als een mooie bonus, daar ik dit scenario niet voor mogelijk had geacht in het seizoensbegin gezien mijn jongere leeftijd. Een voordeel is uiteraard dat ik ploegmaats Gianluca Pollefliet, Brent Van Mulders en Noah Vandenbranden al goed ken van op school. Op vlak van resultaten verwacht ik uiteraard niet om wereldkampioen te worden, de focus ligt meer op een goede tijd. In de ploegenachtervolging hoop ik ons persoonlijke record te kunnen breken en waarom niet aanspraak te maken op een Belgisch record. De scratch is dan weer onvoorspelbaar.”

De WK-baan in Roubaix is minder mythisch dan diegene van Parijs-Roubaix waaraan het grenst.

“Het is op zich niet zo’n snelle baan. Het is een baan die lijkt op de onze in Gent met lange rechte stukken en korte bochten. Dat is uiteraard een voordeel omdat we daaraan gewoon zijn als groep. Ik combineer nog steeds de weg met de piste, maar die laatste categorie draagt mijn voorkeur weg. Uiteraard heb ik de weg nodig om goed te zijn op de piste. Ik heb enkele wegkoersen gewonnen, dat klopt, maar dat is volledig andere koek dan het baanwielrennen. Immers moest ik daar winnen dan is dat tegen de toppers, tegen hen rijden motiveert me wel. Op de openingsdag rijden we de ploegenachtervolging, op dag twee betwisten we de scratch. Dat WK zal er zo wel snel opzitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *