logo Casalina

FC Meensel-Kiezegem en VS Kortenaken houden elkaar in evenwicht

FC Meensel-Kiezegem en VS Kortenaken houden elkaar in evenwicht
De score aan de aftrap en die na negentig minuten was dezelfde... Foto Geert Timmermans

Sinds hun nederlaag op de openingsspeeldag bleef FC Meensel-Kiezegem puntjes sprokkelen en sloop het op kousenvoeten verrassend naar de kop van de rangschikking in derde provinciale A. Trainer Willems hoopt zijn ploeg zo lang mogelijk in die bovenste regionen te houden door de defensieve organisatie er verder in te slijpen. VS Kortenaken telde slechts één puntje minder en de talrijk opgekomen bezoekende supporters rekenden er op dat hun ploeg iets zou kunnen mee graaien en wie weet haasje over zou springen bij winst.

In de eerste helft liet FCMK de bal en dus ook het initiatief aan VSK. De combinaties bij VSK liepen vaak goed en snel over dezelfde stationnetjes, namelijk Janssens- Vandenrijt- Borgugnons, tot aan de grote rechthoek maar slaagden er niet in de verdedigingsgordel van FC MK te ontwrichten.

Een zeer bedrijvige Preben Clemens versnelde vaak de combinatie en zorgde, zonder tot uitgesproken kansen te leiden, voor onrust in de thuisdefensie. Het grootste gevaar bleek uiteindelijk een vrije trap van Gilis te vormen. Deze werd door doelman De Ryck onder de lat werd weggetikt in hoekschop.

Meensel had geen aanvallende intenties en stak net voor de rust de neus aan het venster toen Cauwenberghs Willekens het straatje instuurde. De loopactie van Willekens werd op het laatste nippertje afgeblokt in hoekschop, getrapt door diezelfde Cauwenberghs. De bal werd terug weggewerkt richting cornervlag waar Cauwenberghs in één tijd de bal voor doel lepelde. Zijn voorzet dwarrelde op de bovenkant van de lat buiten.

FC Meensel-Kiezegem was er achteraan gerust in dat ze de nul konden houden Foto Geert Timmermans
FC Meensel-Kiezegem was er achteraan gerust in dat ze de nul konden houden Foto Geert Timmermans

Het spelbeeld bleef identiek in het eerste kwartier van de tweede helft.

Op het kwartier prikte Meensel tegen via de snelle Willekens die de bal naast de ver uitgekomen Dumon schoof maar ook naast het lege VSK-doel. De bezoekers beseften dat door de vermoeidheid hun combinaties steeds slordiger werden; Clemens kwam niet meer aan de bak. Ze begonnen meer lange ballen naar het strafschopgebied te pompen. Tijdens de laatste twintig minuten kon FCMK steeds vaker uitbreken zonder echte kansen te versieren. Kort voor tijd kreeg een vrijstaande Willems na een hoekschop een geweldige kopkans. Hij kon de bal niet voldoende controleren.

Beide ploegen moesten vrede nemen met een logisch gelijkspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *