logo Casalina

VK Holsbeek wil goede seizoensstart verlengen

VK Holsbeek wil goede seizoensstart verlengen
Zeger De Groote (met logo onder hem) mikt op een goede afloop tegen Haasrode

Tweedeprovincialer VK Holsbeek ontvangt komende zaterdagavond de Stormvogels Haasrode die stilaan op snelheid aan het raken zijn. Dat vertelt ons hun voorbije zes op zes en het gegeven dat ze stilaan uit de onderste regionen verdwijnen. Holsbeek bezet momenteel de derde positie na een prima dertien op achttien.

Trainer Frederik Suls en middenvelder Zeger De Groote bekijken de mogelijkheden van komende speeldag.

“We treffen Haasrode op een bijzonder slecht moment na hun zes op zes, ze zijn terug in een goede vorm. Vorige maand kon dit een gewonnen match zijn. Toch hebben we er vertrouwen in dat we kunnen winnen. Ik ben blij dat mijn spitsen, Niels Mattheus en Ugo Nwadikwa in vorm zijn. Dat doet me ongelooflijk veel plezier. Ik verwacht bij Haasrode een jonge en enthousiaste ploeg. Als we onze job uitvoeren, dan zouden de drie punten thuis moeten blijven. Kwalitatief zouden we ook beter uit de verf moeten komen. We willen op eigen veld zo lang mogelijk ongeslagen blijven, op dat vlak hebben we al een mooi parcours achter de rug. Het is ergens nog onze natte droom om nog een zes op zes te pakken, zodat we een meer dan degelijke competitiestart realiseren in deze pittige reeks”, reageerde T1 Frederik Suls.

De Groote verwacht een open wedstrijd waarin beiden voor de driepunter zullen gaan.

“Wij willen onze goede start zo lang mogelijk verlengen. Persoonlijk is het fijn om te zien dat we hard en gefocust blijven trainen en dat we de hele kern kunnen gebruiken om resultaten te halen. De coach kan momenteel bijna zijn sterkste ploeg opstellen en dat geeft vertrouwen. Wij hebben niet de ploeg om zomaar resultaat te halen, Holsbeek moet er altijd zijn kop voor leggen. Nu doen we dat zeer goed, hopelijk blijft dat ook zo. We scoren momenteel makkelijk, met onze aanvallers, zoals Ugo en Niels, in vorm. Dus komt er vooral op aan om als een team, in een hecht blok te spelen. Thuis hebben we een negen op negen, dus we willen het alle ploegen thuis in Holsbeek zo moeilijk mogelijk maken om punten te rapen”, geeft De Groote weer. “We willen zonder druk zo lang mogelijk vooraan meedraaien en binnen enkele weken of tegen de winterstop zullen we dan beter kunnen analyseren waar onze ambities mogen liggen”, vervolgt hij. “Ook zij zitten met een goed gevoel na een zes op zes. Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee ploegen die beiden vol voor de winst gaan. We kennen elkaar goed, we zitten al lang in dezelfde reeks. Hopelijk kunnen wij met onze maturiteit de wedstrijd naar ons toetrekken. Het is fijn om na een onderbroken seizoen, terug wedstrijden zoals deze tegen de Stormvogels te kunnen spelen. Dit zijn wedstrijden waar we naar uitkijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *