logo Casalina

Belofte Lennert Van Eetvelt raakte net niet bij de eerste zes in de GP Vermarc

Belofte Lennert Van Eetvelt raakte net niet bij de eerste zes in de GP Vermarc
Van Eetvelt smijt zichzelf vol in het tegenoffensief

Tweedejaarsbelofte Lennert Van Eetvelt (19) uit Lubbeek gaf zich in zijn eerste koers van het seizoen, de tweede editie van de Grote Prijs Vermarc op en rondom Wezemaal. Hij was rond halfweg mee met de kopgroep van 32 en ging diep in de finale jammer genoeg tevergeefs achter de zes leiders aan. Uiteindelijk werd de jongeman van de U23 van Lotto-Soudal als elfde afgevlagd.

“Na enkele rondes ontstond op het Rot een groepje van zes met daarbij Tim Wellens, ik reed daarheen. In eerste instantie reden we ongeveer met vijfentwintig op kop, dat werden er tenslotte 32. Zoals je wel weet, een kopgroep van 32 met daarin een vlotte samenwerking, daar kan nooit sprake van zijn. Ik verrichtte er veel kopwerk zodat we vooraan bleven, ik zat liever daar aan de leiding dan in het peloton. Daar voelde ik me veel veiliger, daar het toch al flink aan het regenen was”, blikt de aanvaller terug. “We waren in de kop met enkelen van de ploeg aanwezig en wilden absoluut tot de decisieve vlucht horen. Jammer genoeg was dat niet zo. Ik heb er nog met de Nederlander Jason Van Dalen vol achter gereden, we moesten er snel achteraan, maar we waren niet snel genoeg in actie geschoten. Van Dalen gaf ook het volle pond zelfs in die mate dat hij onderweg moest lossen. Daarna lukte het niet meer om er solo nog bij te raken.”

Het was niet echt een wedstrijd die op zijn lijf was geschreven.

“Ik ben dan ook blij met mijn notering. Belangrijker was dan nog die hoopgevende positie van ploegmakker Arnaud De Lie, daar gaan we dit seizoen nog wel iets van zien”, zegt de streekrenner. “Het was de eerste race van het seizoen, een profkermiskoers, het was belangrijk dat ik me op dit niveau liet zien. De Grote Prijs Vermarc betekende een mooie start van deze wielerjaargang, ik hoop dat ik door komende woensdag een vervolg aan kan breien in de koers in Ruddervoorde”, besloot het jeugdproduct van Brain² Olympia-Tienen.

Hoe zijn kalender er daarna uitziet is nog ietwat onduidelijk maar hij aast wel op deelname aan de Giro d’Italia U23 (03-12/06).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *