logo Casalina

Brent Clé verbaast vriend en vijand in tweede editie GP Vermarc

Brent Clé verbaast vriend en vijand in tweede editie GP Vermarc
Brent Clé hield zich langer gedeisd in de GP Vermarc

Al vanaf de beginfase was elite z/c Brent Clé bij de pinken in de tweede Grote Prijs Vermarc in en rondom Wezemaal. Omringd door profs heeft hij een krachtig statement gemaakt in de eerste wedstrijd van het seizoen voor de aanvallende coureur van het Stageco CT. Wat rest er hem na deze mooie prestatie? Voorlopig een leegte op zijn wielerkalender en vele trainingsuren, maar hij doet het nu met de glimlach, die tweede plaats in Wezemaal zit daar voor iets tussen.

Hij reed waakzaam maar niet te opvallend in de voorste gelederen en bij het ingaan van de finale sloeg Clé toe.

Hoe hij zijn koers reed, kan je hier nog eens nalezen.

“Ik had van ver moeten komen om hem te versmachten voor winst, bij wijze van spreken. Er moet iemand op kop zitten naar de meet toe en ik deed de beurt te veel, ondanks dat ben ik uiteraard enorm tevreden met die tweede plaats. Ik was er al enkele weken gebrand op om hier te laten zien dat ik profcontract wel degelijk had verdiend”, alludeerde Clé naar zijn zomer en herfst van 2019 bij Corendon-Circus.

Opmerkelijk is dat Clé goed voor de dag kwam in zijn seizoensopener, de profs hebben flink wat meer koersdagen op de teller staan.

“We hebben als liefhebbers nog geen enkele koers kunnen rijden door de veiligheidsmaatregelen omtrent corona. Uiteraard hebben we ons dubbel geplooid om ons hierop goed voor te bereiden, dan is het extra leuk als je een goede dag beleeft. Ik kwam ietwat onzeker naar deze race, met klamme handjes aan de start. Gelukkig voelde ik al snel dat de benen prima in orde waren en dat een goed resultaat dus tot de mogelijkheden behoorde”, gaf de fiere tweede mee. “De regen en het opspattende water speelden niet in het voordeel en we moesten geconcentreerd blijven rijden zodat we geen fouten maakten. Ik voelde dat er in de finale nog een versnelling in zat. Ik ging zonder twijfelen bergop mee op de Middelberg met Hodeg. In de spurt was ik een maatje te klein tegen zo’n sterke sprinter, dat is absoluut geen schande.”

En de komende dagen? Dan gaat Clé trainen… met de glimlach en de wetenschap dat er meer inzit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *