logo Casalina

Belgen pakken vier tijdritmedailles op wereldbeker G-wielrennen in Oostende

Belgen pakken vier tijdritmedailles op wereldbeker G-wielrennen in Oostende
Maxime Hordies Foto: Stefan Nies - Parantee-Psylos

De wereldbeker G-wielrennen in Oostende verloopt voortvarend voor Paralympic Team Belgium: na twee dagen staat de medailleteller op vier, waarvan drie maal goud voor Ewoud Vromant (C2), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB) en Maxime Hordies (H1). Tim Celen pakte zilver op de zeedijk aan de Belgische kust.

 De UCI Para-cycling World Cup vindt van 6 tot 9 mei plaats in Oostende. Deze vijfde editie is voor de renners van Paralympic Team Belgium een belangrijke wedstrijd met oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Op vrijdag reed Ewoud Vromant uit Herzele, onlangs nog succesvol deelnemer aan de Container Cup, naar goud in zijn tijdrit. Ewoud is een specialist tegen de klok, maar dit is toch zijn eerste gouden medaille in de discipline. De renner met een rechterbovenbeenamputatie deed vertrouwen op: “Dit geeft een goed gevoel. Nu nog de wegrit en dan kan ik beginnen toewerken naar Tokyo.”

Even later stonden ook de tandemdames Griet Hoet (slechtziend: retinitis pigmentosa) en pilote Anneleen Monsieur uit Gent aan de start. De dames reden de tijdrit van twintig kilometer in 27:46. Dat was ruim acht seconden beter dan het Poolse én Britse damesduo. Goud voor de Belgische tandem!

Handbiker Maxime Hordies reed naar goud in zijn tijdrit. De sporter met tetraplegie uit Overijse zette de Italiaan Cornegliani op acht seconden. Polvi uit Finland werd derde. Tim Celen uit Ham fietste eerder naar zilver in zijn tijdrit. Hij moest de ongenaakbare Spanjaard Joan Reinoso Figuerola voor zich dulden. De chrono van Celen was één minuut en 23 seconden minder snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *