logo Casalina

KFC Klim-Op Begijnendijk vond zijn trainer in eigen rangen

KFC Klim-Op Begijnendijk vond zijn trainer in eigen rangen
Lowie Dupont (aan de bal) is één van de blijvers bij Klim-Op

De ambitie van de geel-blauwen bestaat erin om top drie te halen. Ze willen zoals steeds zo hoog mogelijk in het klassement opklimmen om hun naam Klim-Op alle eer aan te doen. Hun smaakmakers zijn gebleven, zeven nieuwe spelers vervoegden hun rangen. Wim Jacquemyn stopte als T1, maar blijft nog actief in de reservenploeg. Nico Mans begint als trainer bij de ploeg waarbij hij de voorbije jaren speelde. Hunn minivoetbaltoernooi, dat einde mei gepland staat, zal waarschijnlijk in het water vallen.

“Toen onze vorige trainer, Wim Jacquemyn, te kennen gaf dat het steeds moeilijker werd om zijn job te combineren met het trainersschap, moesten we op zoek naar een opvolger. Ondanks de verschillende kandidaturen hebben we er toch voor gekozen om Nico Mans het vertrouwen te geven om volgend seizoen als coach te debuteren. Hij is al een paar seizoenen als speler actief bij onze club en kent het provinciaal voetbal door en door. Ik heb in samenspraak met onze trainer(s) de spelers die we zeker bij de club wilden houden, ervan kunnen overtuigen om te blijven. Een voorbeeld daarvan is een Lowie Dupont”, geeft sportief verantwoordelijke Benny Van Roosbroeck weer.

Zoals elk seizoen wil Klim-Op zo hoog mogelijk eindigen in hun reeks in vierde provinciale.

“Ik denk dat veel zal afhangen van hoe van onze reeks er gaat uitzien. Laat ons hopen dat we deze coronaperiode nu wel definitief achter ons laten en een normaal seizoen kunnen spelen. Onze nieuwkomers zijn vooral spelers die bij hun club nooit het beloofde vertrouwen gekregen hebben. Ze zijn er dan ook op uit om bij ons te tonen wat ze in hun mars hebben!”

De nieuwkomers zijn Matthias Vermeiren en Seppe Beynaerts (beiden Rapide Wezemaal) , Marnicq Willems en Jochen Solia (beiden SC Aarschot), Thomas Van Genechten (Sparta Haacht Statie), Joppe De Meyer (KVV Scherpenheuvel Sport) en Kelian Chen (Sporting Kortenberg).

Het voorbereidingsprogramma, behalve de matchen om de beker van Vlaams-Brabant, is al bekend.

De spelers van Begijnendijk beginnen op zaterdag 24 juli vanaf 18 uur buitenshuis op KSC Wiekevorst, tegen wie ze vorig jaar al proefstoomden. Daarna volgen Klim-Op – KVC Langdorp (do 29/07, 20 uur), Klim-Op – Hooikt B (za 31/07, 19.30), Herselt B – Klim-Op (woe 04/08, 19.45), Klim-Op – KDN United (do 12/08, 19.45), SC Aarschot B – Klim-Op (woe 18/08, 19.30) en Klim-Op – Meensel-Kiezegem (do 26/08, 19.45).

Één gedachte over “KFC Klim-Op Begijnendijk vond zijn trainer in eigen rangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *