logo Casalina

Andy Stevens schreef de funwedstrijd in Rummen op zijn naam

Andy Stevens schreef de funwedstrijd in Rummen op zijn naam
Vlnr tweede Helminen, winnaar Stevens en derde Kemerlinckx in Rummen

Op de Fun Wedstrijd ter gelegenheid van Rummen kermis werd er flink gekoerst. Op het einde van de rit was Andy Stevens uit Riemst er de primus voor de Finse Rummenaar en dus thuisrenner Matti Helminen. Kristof Kemerlinckx uit Hoeleden mocht op het laatste trapje van het podium plaats nemen.

De organisatie lag in handen van de Wielertoeristenclub De Velo Rummen. 28 renners gingen er hun rugnummer afhalen. Na het startschot trokken ze op tocht voor 25 lussen van telkens 2,6 kilometer, goed voor een totale afstand van 65 kilometer.

In de eerste ronde kregen de toeschouwers een aanval te zien van Jochem Royer uit Heers. Deze vlucht werd vlug gecounterd de ronde nadien. De aanwezigen kregen nog wel wat aanvallen te zien, maar het was wachten tot ronde acht. Drie kopmannen namen het hazenpad, namelijk Kemerlinckx, Franky Grosemans uit Heers en Kevin Vanhees uit Kortessemse deelgemeente Guigoven. Hun kloof liep op van acht seconden tot 22 tellen.

In ronde dertien kon Royer de oversteek maken van uit het peloton. Na de aansluiting hadden ze nog twaalf seconden waarna alles terug samen vloeide in lus vijftien. Alles bleef samen tot ronde negentien. Vanaf dan andermaal drie vluchters met opnieuw Kemerlinckx, latere winnaar Stevens en Helminen. Hier steeg de bonus snel van 18 tellen naar iets meer dan een halve minuut. In de laatste ronde kwam het peloton nog stevig opzetten maar de drie leiders konden het peloton van zich afhouden net van zich afhouden. Stevens toonde zich de snelste aan de streep voor Helminen en Kemerlinckx.

Burgemeester Jo Roggen van Geetbets zorgde voor een vlotte huldiging op het podium en omroeper van dienst Microreportage Sport Omroep stond in voor de info voor, tijdens en na de race. En het publiek? Het zag en hoorde dat het goed zat.

Ook de hulpverleners van het Oranje Kruis tekenden present op Rummen kermis
Ook de hulpverleners van het Oranje Kruis tekenden present op Rummen kermis

Sport Omroep vertrekt van Rummen kermis naar huis
Sport Omroep vertrekt van Rummen kermis naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *