logo Casalina

VC Houtem-Oplinter B haalt het van een jong Sportief Rotselaar B

VC Houtem-Oplinter B haalt het van een jong Sportief Rotselaar B
VC Houtem-Oplinter B haalde het nipt van Rotselaar B

In een duel om de Beker van Vlaams-Brabant ging VC Houtem-Oplinter B gmet een 2-3 winnen op het veld van Sportief Rotselaar B. Het thuisteam kwam op een 0-2 achterstand tot ze terugkwamen op 2-2. De paarshemden hadden echter het laatste woord en scoorden via Vanparijs het winnende doelpunt. Het bleef echter nog spannend tot het laatste fluitsignaal.

Rotselaar B speelde met een jong team met vele spelers uit de U21, daags voordien hadden ze immers nog een oefenduel tegen Sporting Molenbeek afgewerkt. Het hield hen niet tegen om offensief te beginnen onder andere via Dias. Bij Oplinter B zochten ze op het middenveld de combinaties met Saoulomou Tokpana. In minuut vijf ging bezoeker Peeters alleen door, hij mikte links naast doel, dat verdiende beter. Bij het thuisteam verdeelde Staal over links goede passen, over rechts zocht en vond D’Hoye ruimte voor acties. Iets na minuut twintig scoorde bezoeker De Clercq met een afstandsschot. In minuut 35 verzilverde Suttels een penalty. Op minuut 38 lanceerde D”Hoye een vrije trap naar de linkerwinkelhaak, uitgoalie Morren had een fikse redding in huis. Iets voor rust werkte Dias de bal vanaf het pak in de Tiense zestien toch in doel, 1-2. Op slag van rust dweilde Al-Shiblawi de rechterflank af en besloot overhoeks, de doelman werkte weg.

We gingen rusten bij 1-2, dat er nog ging gescoord worden in de tweede helft stond vast.

In de tweede helft ging het aanvankelijk op en neer. De geelhemden kregen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Aanwezige Boutersem B-coach Verbeek voorspelde de 2-2. Al-Shiblawi zette zich achter de bal en borstelde hem in de linkerbovenhoek.

De 2-2 op het scorebord geschilderd
De 2-2 op het scorebord geschilderd

Daarna ging het soms snel op en neer tot een strakke pass na een offensief op de rechterflank van Houtemnaar Saoulomou Tokpana resulteerde in een overrijpe doelkans. Aan de tweede paal trof Vanparijs raak. Het grootste gevaar kwam nog van de bezoekers. Saoulomou Tokpana speelde de bal in op Peeters, hij besloot op jonge doelman Deroost, in de rebound trof Saoulomou Tokpana nog het zijnet.

Vanparijs (links) viert de winnende treffer
Vanparijs (links) viert de winnende treffer

Doelpunten: 21′ De Clercq (0-1), 35′ Suttels (strafschop 0-2), 42′ Dias (1-2), 56′ Al-Shiblawi (2-2), 70′ Vanparijs (2-3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *