logo Casalina

Aarschotse Amerikaan Brock klopt Robbe Mellaerts om winst in Hoeleden

Aarschotse Amerikaan Brock klopt Robbe Mellaerts om winst in Hoeleden
Vlnr belofte Mellaerts, Brock en Bero

Bij de elites z/c en beloften in Hoeleden was de winst weggelegd voor de Amerikaan Mason James Brock, die momenteel in Aarschot verblijft, voor Robbe Mellaerts uit Rillaar en Sean Bero uit het Waals-Brabantse Nodebais. In de slotronde konden twee leiders zich afscheiden, de wedstrijd werd afgelegd aan een pittig tempo met een gemiddelde van 44 kilometer per uur.

Ter gelegenheid van Dries kermis in Hoeleden is de Grote Prijs Kermis Jonkheid Hoeleden Dries van start gegaan met 68 Elites z/c en beloften. De wedstrijd werd over een afstand gereden van 108 kilometer ofte 15 rondjes van 7,2 kilometer.

Bij de start was er al onmiddellijk een aanval van vroege vogel Xander Aerts uit Bonheiden. Het tempo lag onmiddellijk hoog. Aan het begon van de tweede lus kregen we negen koplopers met tien seconden voorsprong op een trio. Het peloton kwam door aan de aankomst met een achterstand van 24 seconden. Dit waren al prille voortekenen voor de ontsnapping van een kansrijke kopgroep. Al snel spatte de groep uit elkaar.

In ronde vier reden nogmaals Aerts, de Canadees Ethan Pauly, de Ier Adam Kelly, de Brit Jude Chamberlain, Jeffke Peelaers uit Mol, Vinny Bzdenga uit Opglabbeek, de Oekraïner Maksym Vasyliev en Yente Nijs uit Nieuwrode op kop. In achtervolging was er sprake van Miguel Ladang uit Tienen, Mellaerts en Bero. David Desmecht uit Borsbeke bengelde nog net voor het peloton.

In de zevende ronde viel de beslissing en kwam er een leidersgroep met 17 renners samen.

Chamberlain, Nijs, de Australiër William Kirkham, Peelaers, Jens Hendrickx uit Bunsbeek, de Amerikaan Brock, Jonas Vanhulst uit Linter, Ladang, Kelly, Pauly, Bzdenga, Bero, Mellaerts, de Nederlander Harry Sweering, Aerts, Vasyliev en de Nederlander Gebre Swanenvleugel. Het gezelschap hanteerde aanvankelijk een kloof van één minuut en tien seconden op het peloton, deze voorsprong vergrootten ze tot iets meer dan twee minuten.

In de twaalfde ronde, met nog exact 28,8 kilometer te gaan kregen we een tempoversnelling in het peloton, waarbij de kloof daalde naar een kleine anderhalve minuut zakte. Helaas te laat om nog bij de leiders te komen. Met nog 14,4 kilometer koers moest Swanenvleugel vooraan de rollen lossen. Ze bleven nog met zestien over. Bij het ingaan van de slotronde kregen we nog meermaals een aanval van Ladang. Ook Bero poogde meermaals weg te raken. Bij de aankomst kregen we twee koplopers met een zeer lichte voorsprong waarbij het Brock met een klein half wiel Mellaerts klopte. Bero kroonde zich tot wiinnaar van de spurt van de achtervolgende groep voor plaats drie. Sweering en Ladang vervolledigden de top vijf. Dag Verbeeck uit Wilsele won de pelotonspurt om positie zeventien op anderhalve minuut.

De winnaar wist te vertellen aan de omroeper van Sport Omroep dat hij momenteel in Aarschot logeert, vlakbij muziekcafé De Knoet en dat hij zijn zinnen ook nog zal plaatsen op het Aarschotse criterium (do 24/08). Nadien zal hij terug naar zijn thuisbasis in de Verenigde Staten, naar Athens in de staat Georgia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *