logo Casalina

Van Bree-Ruysschaert kloppen Catry-Vandesteene in derde set op zevende manche BK beachvolley in Haacht

Van Bree-Ruysschaert kloppen Catry-Vandesteene in derde set op zevende manche BK beachvolley in Haacht
De finalistes kregen hun prijzen in ontvangst, de winnaressen kregen de miniballetjes

In deze zevende manche van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal in Haacht trok het duo Stephanie Van Bree – Britt Ruysschaert aan het langste eind in de finale. Opmerkelijk was dat beide finalisten in hun weg naar de finale amper één setje verloren. Eerder wonnen Van Bree en Ruysschaert al de manche in Leuven. Ze versloegen in de finale in Haacht Maud Catry en Els Vandesteene met 2-1.

Thuisspeelster Kim Lieckens, de meter van het toernooi, werd met duopartner Isabel Van den Broeck in de kwartfinales uitgeschakeld na een spannend kijkstuk. Ze moesten hun meerdere erkennen in finalistes Catry-Vandesteene. Uiteindelijk knokten ze zich nog naar een vijfde plaats.

Op twee spiksplinternieuw beachvolleyvelden vond dit BK plaats. Het organiserende Feniks Haacht had een leuk weekend laten plaats vinden.

In de openingsset werd het snel vrij duidelijk dat Van Bree – Ruysschaert deze opener gingen winnen, de foutenlast was minder groot en dat uitte zich in een 12-21. In set twee ging het er veel spannender aan toe, de setwinst van Vandesteene en Catry werd pas diep in de set behaald. Vandesteene en Catry moesten blijkbaar ietwat hun inspanning bekopen, terwijl het zonnetje kwam piepen. In set drie waren de teerlingen al snel geworpen in het voordeel van Ruysschaert en Van Bree, met een 6-15 haalden ze de toernooiwinst binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *