logo Casalina

Belofte Toon Clynhens pakt bolletjestrui in Arden Challenge en richt zich op de Giro

Belofte Toon Clynhens pakt bolletjestrui in Arden Challenge en richt zich op de Giro
Heverse belofte Toon Clynhens met zichtbare wonde aan de kin na zijn val Credits Arden Challenge

Heverse wielerbelofte Toon Clynhens (21) pakte de bolletjestrui in de vijfdaagse Arden Challenge, een rittenkoers met sterke concurrentie in de provincie Luxemburg. Hij hield er met andere woorden een mooie vestimentaire herinnering aan over, het was ook terecht daar hij zeven keer als eerste boven kwam op een beklimming. Nochtans het was bijna net niet gezien hij in de slotetappe stevig tegen de grond ging.

“Ik vind het best mooi, die rood-witte bolletjestrui. Ik heb nog serieus mogen rijden die laatste dag, ik was gevallen. In die slotetappe in Rouvroy was het wel nog even alle hens aan dek want nadat ik de eerste bergprijs die dag won. Bij het ingaan van de tweede ronde ging ik onderuit en heb ik pittig moeten achtervolgen, gelukkig was het eind goed al goed en kon ik de bollen veilig stellen”, blikte de sterke klimmer van Team Elevate p/b Home Solutions Soenens terug.

Na de openingsetappe in Erezée had Clynhens twee truien in zijn bezit.

“Het begin verliep heel goed, ik had op dag één mijn zinnen gezet op de bollentrui. Ik heb die dag veel aangevallen en op het einde had ik niet alleen de bollen maar ook de rushestrui in mijn bezit, die openingsrit was goed voor drie keer als eerste boven komen bergop. In de loop van de andere dagen heb ik stelselmatig mijn voorsprong in het bergklassement uitgebouwd, ik kwam nog vier keer als eerste boven. Het is altijd leuk om ergens een trui te kunnen nemen, maar voor mij was het vooral opbouwen naar de koersen die er aan komen.”

Clynhens betwist zondag het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Gavere, daarna volgen Le Flèche Ardennaise en de beloftenversie van de Giro d’Italia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *