logo Casalina

Broers Jarne en Kobe en zus Lien spelen samen bij FC Moorsel

Broers Jarne en Kobe en zus Lien spelen samen bij FC Moorsel
Het Moorselse trio vlnr Kobe, Lien en Jarne

Jarne (19), Kobe (17) en Lien (15) De Vos uit Moorsel spelen hun hele sportieve loopbaan al bij ambitieuze derdeprovincialer FC Moorsel. Jongste Lien speelt bij het eerste team, zij werden kampioenes in hun reeks in derde provinciale. Jarne speelt in de eerste ploeg, Kobe bij het B-team in vierde provinciale. Ze zijn gelukkig bij de oranje-zwarten en waarom zouden ze er zoals Paolo Maldini bij AC Milan niet altijd blijven spelen?

Jarne zette de trend door op vijfjarige leeftijd tegen de bal te trappen in de Vinkenlaan.

“Ik speelde zowat op alle posities, maar sinds enkele jaren val ik centraal op het middenveld te vinden”, wist Jarne die als jeugdproduct een welgekomen additie is voor het A-team. Kobe was een poosje geblesseerd maar komt terug piepen. Lien is de jongste maar maakte op de jongste leeftijd haar debuut bij het eerste vrouwenteam, daar je er al kan aansluiten vanaf je veertiende. Ze is achteraan in de verdediging terug te vinden. Uitzonderlijk is ook dat het trio alle drie in een “eerste team” speelt, Jarne en Lien bij de A’s van de mannen en vrouwen en Kobe bij de mannelijke B’s. “We speelden eens samen in de voorbereiding”, herinnerde Jarne zich levendig. Kobe viel tijdens de voorbereidingsmatch tegen de Ritterklub Jette in. Ik gaf hem een voorzet en hij scoorde in het slot het winnende doelpunt. Dat is een mooie herinnering, hopelijk volgen er nog meer!”

Het trio volgt het lichtende voorbeeld van de ouders. Papa Mark staat momenteel achter de tapkraan in de Moorselse kantine. Mama Tanja is de supporter van het eerste uur.

Lien kijkt toe hoe medespeelster Spreutels uitverdedigt
Lien kijkt toe hoe medespeelster Ronsmans uitverdedigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *