logo Casalina

Geflitst op training: nieuwelingen Jop Vandevin en Bjarne Huyghebaert

Geflitst op training: nieuwelingen Jop Vandevin en Bjarne Huyghebaert
Jop Vandevin (l) en Bjarne Huygebaert trainen vaak samen

Tweedejaarsnieuwelingen Jop Vandevin uit Lovenjoel en Bjarne Huyghebaert uit Binkom trainen vaak samen, het is dat ook geen verrassing dat ze samen “geflitst” werden op training in Werchter. Beide teammakkers die uitkomen voor Brain² Olympia-Tienen gingen de omloop voor het provinciale kampioenschap in Boortmeerbeek samen verkennen.

Jop fietst al een klein jaar en sprint graag ook het licht heuvelende moet hem liggen. “Ik begon minder aan het seizoen, ik werd ziek. Er zit beterschap in dat uitte zich in het feit dat ik al mijn voorbije drie koersen uitreed”, wist Vandevin die in de buik van het peloton eindigde in Sint-Joris-Weert. Bjarne is al anderhalf jaar competitief in de weer op de fiets. “Ik rijd graag licht bergop maar als het erop aankomt spurt ik ook graag. Ik ben tevreden met wat ik tot nu toe reed. Ik wil opbouwen naar steeds betere resultaten”, aldus Huyghebaert die in Sint-Joris-Weert twaalfde werd.

Het PK in Boortmeerbeek van komende zondag werd onder het vergrootglas gehouden.

“We trainden er over enkele smalle wegen en bochten. Er lagen ook enkele chicanes, dat moet ons relatief liggen. We trainen meestal dichterbij huis maar we moesten nog eens langs de fietsenwinkel van Niels Albert en namen er dan ineens ook de verkenning van de PK-omloop erbij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *