logo Casalina

Vrouwen Feniks Haacht Belgisch kampioen beachvolley in hun eerste competitiejaar

Vrouwen Feniks Haacht Belgisch kampioen beachvolley in hun eerste competitiejaar
Feniks Haacht Belgisch beachkampioen met Ruysschaert en Van den Broeck Foto Feniks Haacht

Op de Masters van de Geberit Beach Tour,  het summum van het beachvolleybalseizoen stonden vier Haachtse ploegen aan de opslag. Eén van die vier deed het in hun eerste competitieve jaar onder de banier van Feniks Haacht heel goed. Beachvolleybalteam Britt Ruysschaert – Isabel Van Den Broeck was in Brussel in drie sets te sterk voor regerend Belgisch Kampioen Cools-Van den Volder.

Het werd beslist op tie break, deze verliep punt op punt gelijk vanaf 8-8. Bij 13-13 maakte Van Den Broeck twee punten. Eerst een diagonale aanval gevolgd door een kill-block op Cools.

“Die finale winnen was geen evidentie”

“De finale halen was ons doel, maar titelverdedigsters Cools en Van den Vonder kloppen hadden we nooit verwacht. Zij wonnen nagenoeg alle toernooien waaraan de startten en waren de favorietes. Bij ons heerste net na de zege en nu nog ongeloof over die winst en titel”, reageerde Van Den Broeck. “We gingen de tie break stressloos in en wilden dat zo houden. We speelden punt per punt en keken niet naar het scorebord om de druk af te houden. Daarna hebben we nog enorm genoten van deze titel én daaropvolgende avond.”

De clubs waarbij het duo is aangesloten, Haacht Beach en Sini-Beach Beachvolley Sint-Niklaas, dat dit seizoen tien jaar bestaat, zijn blij

“Dat zijn twee grote clubs, waarbij we beiden zijn aangesloten. Ze komen goed overeen met elkaar, dus dat is prima”, klonk het nog bij Van Den Broeck. ”

 

Van Den Broeck en Ruysschaert vieren met coach Pascal Hens Foto Feniks Haacht
Van Den Broeck en Ruysschaert vieren met coach Pascal Hens Foto Feniks Haacht

Isabel wordt al jaren getraind door Pascal Hens, hij is nu hoofdtrainer van Haacht Beach én dat leidde tot succes…

“Ik train Isabel al vijf jaar lang het hele jaar door. Britt trainde ik enkele seizoenen terug. Het was Britt die Isabel vroeg om samen te spelen en zij zag daar wel muziek in. Het was een geslaagde opener voor Beach Haacht, beter kon niet. Onze ambities waren om zo hoog mogelijk te eindigen, eventueel een finale, immers in de competitie haalden we drie finales en pakten we meermaals top vier. Het is goed afgelopen”, wist coach Hens.

“Het is prachtig dat we dit in het eerste jaar van de beach club van Haacht al mogen verwezelijken. We hebben met verschillende van onze teams, ook jeugd, podiumplaatsen op de verschillende toernooien behaald en dit is nu het absolute summum. We zetten Haacht zo mooi op de kaart”, aldus voormalig speelster Kim Lieckens, die ook betrokken is bij het opleiden van de Feniksjeugd. “Even bekomen en dan duiken de meesten de zaal weer in. Achter de schermen bereiden wij beachseizoen 2022-2023 al voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *