logo Casalina

Brent Van Der Eycken pakt eerste seizoenszege voor VP Consulting CT in Tielt-Winge

Brent Van Der Eycken pakt eerste seizoenszege voor VP Consulting CT in Tielt-Winge
Brent Van Der Eycken pakt de eerste seizoenswinst voor VP Consulting CT

De kop is eraf voor het Lubbeekse VP Consulting CT. Brent Van Der Eycken uit Vosselaar kaapte in de Grote Kermisprijs in Tielt-Winge de zege weg, het eerste voor zijn team. Hij won het in de spurt van drie medevluchters. Hij verwees provinciegenoten Michiel Hillen, eveneens uit Vosselaar, Daan Mariën uit Balen, Steven Pattyn uit Wijnegem en Yarne-Zias Geenen uit Mol naar posities twee, drie, vier en vijf.

Normaal gezien ging Leefdaalse elite z/c Sander Rietjens aan de start komen van de koers in Tielt-Winge. Hij brak echter op training zijn rechterhand en moet vier weken in het gips.

101 deelnemers stonden paraat voor 14 rondjes van 8,2 kilometer; samengeteld 114,8 kilometer

In de openingsronde gingen twintig renners onderuit op een nat wegdek in Tielt-Winge. Daarbij onder andere Boutersemnaar Floris Van Tricht. Hij bbleef gespaard van fysieke overlast en verliet met materiaalpech de koers. Seppe Fierens uit Erps-Kwerps verliet in ronde twee de race met een lekke band. Rob Goossens uit Tremelo overkwam hetzelfde in het begin van ronde vijf.

In de aanvangssfase volgden aanvallen van kleinere groepjes, niemand raakte weg daar het peloton iedereen in het vizier wilde houden. Het tempo lag ook hoog in de grote groep. Halfweg kozen Geenen, Hillen, Mariën en Pattyn voor de aanval. Ze verzamelden snel driekwart minuut. Enkele lussen later gingen Van Der Eycken en Belgisch kampioen tijdrijden Guillaume Seye uit Wolvertem in de tegenaanval. Met nog anderhalve ronde te gaan, spraken we over zes leiders. In de slotfase ging Seye nog overboord met een lekke band. Al van ver ging Van Der Eycken aan en hij hield het nog met driekwart fiets voorsprong op de streep. Meteen ook de eerste seizoenszege voor zijn VP Consulting CT.

Op vijf tellen won Mertens de pelotonspurt, cyclocrosser Lukas Vanderlinden uit Neerijse plaatste zich overall als negende en eerste Vlaams-Brabander, Robbe De Ryck de beste thuisrenner als elfde. De overige renners uit Tielt-Winge werden 27ste (Niels Merckx) en 42ste (Nico Janssens).

Rick Wouters uit Begijnendijk ging in het peloton eindigen, maar viel op een halve kilometer van de streep met enkele anderen. Hij bleef ongedeerd, maar zijn fiets was stuk waardoor hij niet kon finishen. Ward Van Dyck uit Herentals overkwam exact hetzelfde. Rhune Clynen uit Halen lag er ook bij maar haalde nog als tweedelaatste en 55ste de meet. Zijn ploegmaat bij Team Deschacht-Hens-Maes had minder geluk, hij reed lek en moest huiswaarts.

Bij VP Consulting - Prorace zijn ze blij vlnr manager Sempels en renners Breugelmans, Van Der Eycken en Raeymaekers
Bij VP Consulting – Prorace zijn ze blij vlnr manager Sempels en renners Breugelmans, Van Der Eycken en Raeymaekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *