logo Casalina

VC Everbeur en VC Laakdal slaan de handen in mekaar

VC Everbeur en VC Laakdal slaan de handen in mekaar
De spelers van VC Everbeur vieren een zege

VC Everbeur en VC Laakdal slaan de handen in mekaar. Het gaat om een samenwerking aan de volle honderd procent waarin beide verenigingen hun stamnummer behouden. In grote lijnen komt het erop neer dat de competitieve ploegen zich bundelen onder de naam VC Everbeur (Golazo Averbode) en de recreatieve teams onder VC Laakdal.

Bij aanvang van dit seizoen hebben enkele speelsters van VC Laakdal zich aangesloten bij VC Everbeur. Ondanks het gegeven dat beide clubs in vogelvlucht op een handvol kilometers van mekaar liggen, kenden beide besturen mekaar niet. In september werd afgesproken en kennis gemaakt, toen ging de bal aan het rollen.

De laatste competitieploeg van de vrouwen van VC Laakdal in actie
De laatste competitieploeg van de vrouwen van VC Laakdal in actie

Voorzitter bij Golazo Averbode, Kristof Schraepen, schetst de evolutie van de samenwerking.

“We hebben elkaars bekommernissen en toekomst afgetast en bekeken hoe we konden samen werken. We wisten dat ze bij VC Laakdal vorig jaar nog twee vrouwenploegen in competitie hadden. Ook op recreatief vlak gaat het hun nu goed voor de wind, ze zijn veertig leden sterk. In Everbeur zijn vandaag geen recreatieve ploegen. Als gestopte spelers recreatief in de weer willen blijven bij ons, moeten we hen teleurstellen. We zijn zo snel aan het groeien in de competitieve facetten en tegelijk hebben we ook te weinig ruimte in onze sporthal, we kunnen soms niet al onze ploegen op dezelfde dag hun matchen laten spelen. Door een samenwerking kunnen we indien nodig beide sporthallen ten volle benutten. Op die manier worden onze groeiproblemen opgelost, zij hebben problemen om spelers te verkrijgen om aan te sluiten bij de competitieve teams. Door de samenwerking kunnen we de belemmeringen opheffen die elkaars groei in de weg staat. We hopen om een nog grotere volleybalgemeenschap te creëren in onze omgeving. Het leeft al enorm, daar we vaak met meer fans komen opdagen als uitploeg dan het thuisteam, maar het mag nog meer voor ons”, wist Schraepen.

Het bestuur van VC Everbeur en het bestuur van VC Laakdal vormen één gezamenlijk bestuur. Beide clubs zijn ervan overtuigd dat door dit verhaal samen te schrijven de volleybaltoekomst in de regio verzekerd is. VC Everbeur komt bij de mannen uit in nationale 3 D en de vrouwen staan aan de leiding in promo 2A. VC Laakdal is actief in de recreatieve reeksen.

De recreatieve herenploeg bij VC Laakdal
De recreatieve herenploeg bij VC Laakdal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *