logo Casalina

Kan Lennert Teugels wereldkampioen worden in eigen logeerkamer?

Kan Lennert Teugels wereldkampioen worden in eigen logeerkamer?
Lennert Teugels met zijn ploeg- en nationale trui foto: Lennert Teugels

Na zijn laatste wegkoers had eliterenner Lennert Teugels (27) het plan opgevat om indoor te koersen in de Zwiftcompetitie. Het plan van de twintiger die op de grens van Erembodegem en Affligem wordt kracht bijgezet door een selectie van de Belgische wielerbond om op 9 december deel te nemen aan het WK E-racing, een online wedstrijd op rollen.

Het deelnemersveld is een mix van de beste renners op de weg met daarbij onder andere Victor Campenaerts, Rigoberto Uran, Tom Pidcock, Edvald Boasson Hagen en Alberto Bettiol en daarbuitende beste renners op Zwift.

“Het wordt een hele ervaring, ik kijk er naar uit”, opent de renner van Tarteletto-Isorex uitgelaten. “Ik bedank Belgian Cycling om me deze mogelijkheid te geven. Het was amper een maandje geleden dat ik mijn eerste grotere Zwift race betwistte. Ik had aanvankelijk geen idee hoe ik mijn kracht moest omzetten in virtuele snelheid. Gelukkig werd ik opgepikt door het @bzr_spsd E-sports team, zij legden me de basis uit. Hun raad had als gevolg dat ik in geen tijd in de top tien stond van de online ranking. Ik heb nu nog een kleine twee weken vooraleer ik aan de titelstrijd kan beginnen op Watopia, het online platform waarop aan e-racing wordt gedaan”, aldus de WK-ganger in eigen logeerkamer, onze Zwiftcave. “We hebben allemaal een Tacx Neo smarttrainer toegestuurd gekregen zodat iedereen over hetzelfde materiaal beschikt. Ik besef dat winnen zo goed als onmogelijk is, op Zwift is er nog minder op de verrassing te spelen dan op de weg. Mij tonen zou tof zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *