logo Casalina

Selectie Belgian Cats voor het Europese kampioenschap bekend

Selectie Belgian Cats voor het Europese kampioenschap bekend
De Belgian Cats waren in Leuven aan zet

De Belgian Cats maakten de finale selectie bekend voor FIBA Women’s EuroBasket in Israël en Slovenië van 15 tot en met 25 juni. Maandag reizen de Cats af naar Tel-Aviv, waar ze in de groepsfase Israël, Tsjechië en Italië tegenkomen. De selectie speelsters voor de FIBA Women’s EuroBasket 2023 ziet er als volgt uit:

Guards

Julie Allemand (Lyon ASVEL), Julie Vanloo (Montpellier), Elise Ramette (Cadi La Seu)

Forwards

Antonia Delaere (Salamanca), Maxuella Lisowa-Mbaka (Lucca), Becky Massey (Euskotren), Laure Résimont (Kangoeroes Mechelen)

Centers

Emma Meesseman (Fenerbahce), Kyara Linskens (Montpellier), Serena-Lynn Geldof (Zaragoza), Bethy Mununga (Sepsi), Billie Massey (Estudiantes)

Hind Ben Abdelkader & Nastja Claessens out met blessure

Opvallende afwezige in de selectie is shooting guard Hind Ben Abdelkader. De 27-jarige miste reeds het einde van het seizoen bij Villeneuve-d’Ascq en bleef de laatste weken in België om op individuele basis te revalideren en zo speelklaar te geraken. In samenspraak met de medische staf en Ben Abdelkader werd echter besloten dat er onvoldoende progressie is geboekt, waardoor ze het EK basketbal zal missen. Ook forward Nastja Claessens is niet beschikbaar, ten gevolge van een spierblessure.

Ine Joris en Habibatou Bah vielen net buiten de selectie. Claessens en Bah zullen deze zomer wel te zien zijn op het EK bij de U20 meisjes.

Na de stage in Córdoba, oefenden de Belgian Cats gisterenavond in Kortrijk tegen China. Er werd stevig uitgehaald en met 90-55 cijfers gewonnen. In Leuven oefenden ze opnieuw tegen de Chinesen, toen maakten ze het zich in het tweede en vierde kwart moeilijk, het werd 89-81.

Met Israël, Tsjechië en Italië in poule op EK

Op FIBA Women’s EuroBasket is België ingedeeld in een poule met Israël, Tsjechië en Italië. Het volledige speelschema kan je hieronder terugvinden. Als de Cats groepswinnaar zijn in poule B, kwalificeren ze zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Een tweede of derde plaats, betekent een kwalificatiewedstrijd tegen een ploeg uit poule A voor een plek in de kwartfinales. Hier staat het volledige competitiesysteem uitgeschreven.

Wedstrijden Cats

15/06 om 17u15* – België vs. Israël

16/06 om 11u15* – Tsjechië vs. België

18/06 om 14u15* – België vs. Italië

*De wedstrijduren zijn Belgische tijd (GMT +2). Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn op Sporza en RTBF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *