logo Casalina

NVV Tienen ontfutselt de zege in slotminuten bij Kreg Rotselaar C

NVV Tienen ontfutselt de zege in slotminuten bij Kreg Rotselaar C
NVV Tienen (links) haalde het in de slotfase van Kreg Rotselaar C

Na twee spannende sets leek Kreg Rotselaar C het in promo drie b ofte derde volleyprovinciale te halen van NVV Tienen. In set drie en vier begon de machine te sputteren, vooral in set vier misten de thuisspelende zwarthemden verschillende setballen. In de golden set viel de spreekwoordelijke cent in het voordeel van de bezoekers uit de Suikerstad.

Voordien stond Kreg C vierde en wou het nog kans maken op plaats drie van Golazo Averbode B, dan zou het beter de volle drie punten pakken. NVV stond zevende en kon zeer misschien nog vijfde worden. Het begon wel niet goed voor het thuisteam receptie-hoekspeler Wietse Vansteenkisten blesseerde zich aan de schouder en werd op zijn positie vervangen door middenman Arne Dehandschutter. In de eerste set deerde dat het jonge Kreg C aanvankelijk amper. Ze liepen van 12-9 uit naar 25-19.

In set twee was het enorm spannend en de tussenstand evolueerde van 13-13 via 16-14 naar 17-17.

Bezoeker Kristof Dirix kon af en toe doorheen het Kregblock smashen en Rafael Peeters poogde het met plaatsballen, niet zijn meest geduchte wapen. Thuisspeler Quinten Tielens lukte in set twee wel zijn plaatsballen en zelfs een ace. Libero Pieter Smeets deed het voor Rotselaar C goed in de receptie maar zag NVV even uitlopen naar 17-19. In een mum van tijd keerde Kreg de situatie om deels via een uithaal van Jestin Ayoubi, die zo de 21-20 realiseerde. Kreg had nog zes setballen nodig vooraleer ze set twee de hunne konden heten, het werd 30-28. Vooral bezoeker Peeters bleef met kruiselingse smashen roet in het eten smijten. Kreg C kon daar iets tegenover stellen via smashen langs de lijn van Wout Michiels.

Kreg C pept zichzelf op na een time-out
Kreg C pept zichzelf op na een time-out

In het merendeel van set drie stonden de lichtblauwen voor.

Het ging van 0-2 naar 8-11 en zelfs zo naar 16-24. Op receptioneel vlak kwamen de mannen uit het Tiense beter uit de verf. De eerste setbal was de goede voor NVV. Bij een opslag van Jeroen Boeyaert kregen ze de bal te snel terug van Kreg, Peeters met de plaatsbal en het stond 2-1 op vlak van sets.

NVV kon verder gedijen in het tempo van set drie en kwam ook nu op voorsprong. Via een 4-5 en 12-16 leken ze weer de set binnen te rijven. Dat was buiten Tielens gerekend die op 18-19 de gelijkmaker 19-19 scoorde. Er volgden foutjes aan beide zijden waarop het evolueerde in 23-22. Bij een 23-23 hielpen de kruiselingse uithalen van Peeters NVV aan 23-25, 2-2 in sets en tenminste één puntje.

 

NVV Tienen aan de opslag
NVV Tienen aan de opslag

In de golden set kwamen de blauwen 3-5 voor.

Via een plaatsbal van Dehandschutter en een sterke opslag van Tielens werd het 5-5, het kon alle kanten uit. Via 5-6 ging het naar 7-6 via een puike service van Dehandschutter die net over het net raak trof. Toch trok Tienen het laken naar zich toe via onder meer Bjorn Luykx die de 8-10 op het scorebord bracht. De 10-12 kwam er na smash van Peeters en toen brak de veer bij Kreg, het werd 10-15. Eén puntje voor de zwarthemden, twee voor NVV én de zege.

Sets: 25-19, 30-28, 16-25, 23-25, 10-15

NVV Tienen anno 2022-2023 in promo 3
NVV Tienen anno 2022-2023 in promo 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *