logo Casalina

Squash Point Geel ziet twee spelers winnen op Olympia Open

Squash Point Geel ziet twee spelers winnen op Olympia Open
Wies Peeters en trainer Swinnen

De Olympia Open van voorbije weekend in Hasselt zag 59 deelnemers verschijnen. De squashers werden ingedeeld over zeven fields. Finaal trokken Philip Swinnen en Wies Peeters aan het langste eind voor Squash Point Geel.

Squash Point Geel schreef Steve Dries, Miguel Ruiz Oses, Philip Swinnen en de 14-jarige Wies Peeters, als jongste van de 59 deelnemers, in.

In Field 1 behaalde Steve Dries een vijfde plaats en Miguel Ruiz Oses kon een zevende plaats uit de brand slepen. In Field 3 kreeg met Philip Swinnen als reekshoofd een zware last op zijn schouders. Philip wist zijn zenuwen te beheersen en stootte door tot de finale tegen Marie Van Riet lid van Team Belgium. De bijna veertigjarige Swinnen kon na een fel bevochte vijfsetter de nergentienjarige Marie Van Riet van zich af houden én werd winnaar van Field 3.

Swinnen en Van Riet maakten er een spannend duel van
Swinnen en Van Riet maakten er een spannend duel van

Wies Peeters die de week voordien het BK senioren in Luik als junior goed had afgesloten, kwam zéér gemotiveerd naar Hasselt. Oom Philip Swinnen was vroeg uit de veren om Wies te coachen en deze kreeg later nog het gezelschap van Miguel Ruiz Oses. Wies Peeters kon niet achter blijven nadat Swinnen reeds eindwinnaar van Field 3 was geworden. Wies Peeters won zijn 3 wedstrijden en verloor slechts 1 set. Deze overwinning werd opgedragen aan het selectiecomité van Squash Vlaanderen, voor het vertrouwen, die hem voor Team Belgium selecteerden. Hij werd de winnaar van Field 6 als youngster.

Één gedachte over “Squash Point Geel ziet twee spelers winnen op Olympia Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *