logo Casalina

Meiden Wolvertem Sporting maken indruk in debuut in nationale reeksen

Meiden Wolvertem Sporting maken indruk in debuut in nationale reeksen
De ladies van Wolvertem Sporting anno 2022-2023 Beeld: Wolvertem Sporting

Wolvertem Sporting promoveerde ongeveer een jaar terug voor het eerst naar de nationale reeksen. Hun voorbeeld werd dit seizoen gevolgd door de mannelijke blauw-geel getinte collega’s. Kapitein en spelverdeler Kirsten Van Camp uit het Antwerpse Ruisbroek blikt terug op een sterk jaar, ze werden zevende met 26 punten op 20 duels. Ze hoopt dat er nog een sterker seizoen aankomt.

“Dit seizoen mogen we extra trots zijn op de club, met een gloednieuw (jong) bestuur die alles in het werk zet om de club steeds te verbeteren. We mogen ook fier zijn op onze heren die kampioen gespeeld zijn in in Promo 1, we wensen hun volgend jaar eveneens een felle start in nationale reeksen”, stak Van Camp van wal.

De mannen van Wolvertem-Sporting in 2022
De mannen van Wolvertem-Sporting in 2022

“Dit jaar was voor de vrouwen zeker een heel avontuur, maar we hebben alles gegeven om ons tegen heel sterke ploegen te verweren. We hebben enkele matchen gewonnen die we niet hadden verwacht, maar tegelijkertijd ook matchen verloren die we hadden moeten winnen. De reeks was heel divers waar iedereen van elkaar kon winnen en verliezen, dat maakte elke match extra spannend. We zijn blij met onze plaats in de middenmoot, maar we hopen volgend jaar toch wat beter te doen. Ik kijk heel positief terug naar het voorbije seizoen, we hadden een fantastische heenronde, maar hoopten om de terugronde net wat beter te doen”, vertelde de nummer vier.

Afsluiten deden de nieuwkomers tegen met 2-3 op het veld van rode lantaarn Smash Lier.

“We hadden meer verwacht van de match op Lier, maar het seizoen afsluiten met een overwinning was voor ons meer dan voldoende. Zeker omdat onze ploeggenote Lize Seghers na lange tijd terug op het veld kon staan, dat was voor ons veel belangrijker dan de match op zich. Naar volgend jaar toe stoppen er enkele speelsters bij ons, twee middenspelers en één passeur, we wensen hen succes met de rest van hun volleybalcarrière. Volgend jaar groeit er een jonge midden door vanuit onze dames 2 ploeg en er komt nog een midden terug van weggeweest. We zoeken nog steeds speelsters om de midden te versterken, alsook een extra passeur. Hoe dan ook zijn we een ploeg dat dit ‘probleem’ wel aankan en zal zoeken naar oplossingen intern in de ploeg. Dat is het voordeel aan speelsters hebben die allround kunnen spelen. We kijken weer enorm uit naar volgende jaargang seizoen en zullen alles doen om de voorbije te overtreffen”.

Dames Wolvertem Sporting 2022-2023 in derde
Dames Wolvertem Sporting 2022-2023 in derde Beeld Wolvertem Sporting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *