logo Casalina

Meiden Feniks Haacht A sturen Zuun puntenloos huiswaarts

Meiden Feniks Haacht A sturen Zuun puntenloos huiswaarts
Feniks Haacht (rechts) haalde het met 3-1 van Zuun VC

Promovendus in promo 1 ofte eerste volleyprovinciale Feniks Haacht begon niet bijster goed aan het duel tegen Zuun Volleybal Club. Iets over halfweg de openingsset draaiden ze mentaal de knop om en werd de receptie beter, het leverde hen twee keer setwinst op. Zuun klauwde nog terug in set drie, de vierde was voor de roodhemden die zo de puntjes thuis hielden.

Kapiteins Mestdagh en D'haveloose
Kapiteins Mestdagh en D’haveloose

Zuun kwam 1-3 op voorsprong via een gekruiste smash van Hollemans. Feniks gaf niet af en kwam terug tot 5-5, door een ace van kapitein Mestdagh. Toch kwam Zuun weer op voorsprong, in eerste instantie via een smash van Vanderheulen en daarna door een block van die laatste en Tielemans. Daarna werd het 6-10 via een tip-over van Tielemans, het was zeker niet de laatste van dit duel. Het werd zelfs 7-11, maar Akaka bracht de roden met een gekruiste bal nog tot 9-11. Zuun ging nog naar 11-13 via een achterwaartse plaatsbal van kapitein D’haveloose. Door enkele foutjes van Zuun evolueerde het van 15-15 naar 17-15. Feniks liep gaandeweg uit door punten van onder andere Mestdagh en Lindemeier. Bij 24-16 volgde de eerste setbal, pas drie punten later was de buit binnen voor Feniks.

De eerste setbal van Feniks in de openingsset met De Pretere aan de opslag
De eerste setbal van Feniks in de openingsset met De Pretere aan de opslag

In set twee kwamen de donkerblauwen opnieuw 1-3 voor. Door receptionele foutjes bij de bezoekers werd het 4-4 en 6-4. Haacht schakelde een versnelling hoger en ging snel naar 12-8 en 16-10. Dit laatste punt was een score van Lindemeier “in de vlucht”. De 18-13 kwam op naam van Mestdagh met een smash die net langs de buitenlijn terecht kwam. Via 22-18 werd het 25-22 en set twee was binnen voor Feniks.

Zuunse D'haveloose haalt uit aan het net
Zuunse D’haveloose haalt uit aan het net

Set drie begon met een punt van Haachtse Mestdagh, maar deze keer maakte Feniks iets meer fouten. De opslagdruk van Zuun kwam er ook eens door, onder andere Sloodts en Greffe leverden receptioneel degelijk werk. Het was bij momenten nog spannend, maar deze keer was de set voor de meiden uit het Sint-Pieter-Leeuwse, 21-25. Met hernieuwde moed trokken ze set vier in. Feniks wilde de situatie terug omkeren. Aan het net liet Geets enkele powerbombs los, net zoals doorheen de rest van de match. Dat leverde op en de aanval draaide onder meer zo andermaal, het werd 25-17 voor Feniks.

De roden stijgen zo naar plaats acht met zeven punten, Zuun A staat voorlopig gedeeld zesde met acht éénheden.

Sets: 25-19, 25-22, 21-25, 25-17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *