logo Casalina

Tielt-Winge 3000 onderweg naar periodetitel na winst in clash tegen Boutersem United

Tielt-Winge 3000 onderweg naar periodetitel na winst in clash tegen Boutersem United
TW 3000 anno 2023-2024

Beide koplopers slaagden er vorig weekend in hun enige nederlaag uit te wissen, Boutersem United met een zuinige zege tegen KDN United en TW 3000 met een uitzege op KVK Tienen B. De uitslag van deze topper leek bepalend te zullen worden voor het behalen van de eerste periodetitel. Beide leiders hadden immers nog haalbare kaarten op hun menu.

Eerste helft: drie verdedigende flaters = drie doelpunten.

In de derde minuut werd een teruglegger van Wauters opgepikt door Robin Janssens die op rechts de aanstormende Fabré lanceerde op snelheid. Stuckens kreeg de simpele voorzet van Fabré niet onder controle en Wauters was er als de kippen bij om de bal over de lijn te duwen, 1-0!. Zeven minuten later hingen de bordjes al gelijk. Steffen Janssen trapte de bal nogal laconiek en simpel buiten. Van Zavelberg stak het veld over om uit te pakken met zijn gerenommeerde verre inworp die door de volledig vrijstaande Dereze met het hoofd in doel werd gedevieerd, 1-1. Bij Boutersem vielen de beste combinaties te noteren op de linkerflank vaak met Van Zavelberg als aanspeel- en orgelpunt. Bij TW 3000 startte de opbouw vaak via Vrebosch en Janssen over links om dan centraal overgenomen te worden door de alomtegenwoordige Mike Wauters. Op het half uur mondde een combinatie tussen Vrebosch en Janssen uit in een hoekschop voor TW. Smeets koos voor een korte inspeelbal op Vrebosch die volledig ongemoeid werd gelaten en alle tijd kreeg om een listige voorzet te trappen. Ook nu een weinig doortastend optreden van de Boutersem-defensie en Fabré mocht al te gemakkelijk binnen koppen, 2-1.

In de tweede helft schakelde TW 3000 snel om naar winst. 

De eerste drie minuten was Boutersem in de aanval; een minuut later stonden ze twee goals achter. Wauters won zijn zoveelste duel op het middenveld en bediende op rechts Giel Deboutte die doorstak. Ondertussen was Wauters al helemaal naar rechtsvoren gelopen om die bal in ontvangst te nemen. Hij kapte zijn tegenstander uit en stiftte met links de bal naar de verste paal waar de kwieke en zeventienjarige Fabré volledig vrij stond om zijn tweede van de avond te netten, 3-1.

De inbreng van Da Silva en Agbakwuru tien minuten na rust zorgde ervoor dat Boutersem zich meer en meer op de vijandelijke helft parkeerde. Een driehoekje Da Silva-Ulens en Derden werd door Derden afgerond met een schot op de eerste paal. Ondanks een schijnbaar veldoverwicht moest Boutersem alert blijven voor de counter. Wauters kopte de bal door naar Smeets die zijn eerste schot gepareerd zag door doelman Stroobants en in de herneming overschoot. Een nieuw driehoekje Da Silva-Van Zavelberg over links bood Derden de mogelijkheid een strakke voorzet af te leveren. Brent Torbeyns smeet zich met zijn volledige lichaam in duikvlucht in de baan van de bal. Hij keerde de voorzet met zijn schouder. Scheidsrechter Empereur uit Mechelen aarzelde geen seconde om de penalty te fluiten waarop Roosbeek een kwartier voor tijd terug wat hoop in de Boutersemse gelederen schoot, 3-2! Slechts tien minuten later zou dit echter ijdele hoop blijken. Een verre cross van Giel Deboutte op rechts naar Smeets op links; terughaken en voorzetten en weten dat Wauters er wel zal zijn om binnen te duwen. (4-2)

DOELPUNTEN: 3’ Wauters (1-0), 10’ Dereze (1-1),  32’ en 49’ Fabré (2-1 en 3-1), 72’ Roosbeek (3-2 strafschop), 84’ Wauters (4-2).

Beide trainers benadrukten in hun analyse achteraf dat dit niet het beste voetbal was, wat gezien de wederzijdse belangen begrijpelijk was. De meerderheid van de neutrale waarnemers langs de zijlijn en in de kantine zagen TW 3000 als verdiende winnaar. Thuistrainer Adriaens nam de felicitaties van zijn concullega’s Peeters (Drieslinter), Alliet (Bekkevoort) en Notebaert (KDN United) dan ook met een brede glimlach in ontvangst. Hij concludeerde clichématig liever drie punten voor te staan dan achter om zo via de titel rechtstreeks te promoveren.

Verslag: Geert Gazet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *