logo Casalina

Leider VC Molenstede haalt gram bij Berg-Op Wijgmaal B na puntenverlies in heenronde

Leider VC Molenstede haalt gram bij Berg-Op Wijgmaal B na puntenverlies in heenronde
Berg-Op Wijgmaal B verdiende zeker een puntje tegen Molenstede

In promo 2B ofte tweede volleyprovinciale haalde leider VC Molenstede het op het veld van vierde Berg-Op Wijgmaal B. De geel-zwarten pakten sportieve revanche voor hun 2-3-thuisnederlaag tegen de Leuvensen in de heenronde.

Het thuisteam telde drie afwezigen, vooral in het midden, de bezoekers telde een handvol afwezigen. Het eerste punt van de match was voor de Leuvensen, bezoekster Hellemans smashte buiten. De 1-1 kwam er na een goed block van geelhemd Buyze. Een plaatsbal van Van Oudenhove bracht de 2-2 met zich mee. Een rake smash van Rottiers aaide de zijlijn, 3-2. De 5-5 kwam er na een rake smash van Hagelandse Hellemans. Het bleef spannend wat leidde tot 10-10. Na een lange rally pakt Vermeiren de 10-11 voor de Diestsen. Ze lopen uit na plaatsballen van Herremans en Buyze en via een block van deze laatste, 10-15 in een mum van tijd. Het wordt 16-22 ook via een degelijke opslagdruk van Marie Peeters. De ervaren Jordens hielp BOW aan enkele punten, 18-23. De tweede setbal is een goede na een netfout van het thuisteam, 19-25.

Molenstede viert een puntje
Molenstede viert een puntje

Set twee begon met een pittige offensieve versnelling van de Leuvensen die in geen tijd op 8-2 kwamen, onder andere via Van De Ven en Polfliet. Toch kwam Molenstede stapje voor stapje terug tot 9-9, na mooi offensief werk onder andere van Hellemans. Het spel ging snel op en neer, toch kwamen de blauwen er meer door via rake uithalen van Polfliet voor 14-10 en ook de inzet van meer ervaring zoals die van Jordens en libero Malevé. Bij 18-16 lag het duel even stil door een knieblessure bij Hellemans, ze werd vervangen door Schoensetters. Ondertussen denderde Wijgmaal B door naar setwinst, 25-17.

Berg-Op viert een punt
Thuisteam Berg-Op viert een punt

In set drie begon Molenstede weer prima, zo getuigt een 3-6 en 13-16. Ze werden luid aangemoedigd, vooral Van Oudenhove was populair daar werd zowaar op geblaft. Bij de Diestsen was Herremans present voor punten, Berg-Op kwam via scherpe opslagen van Verhasselt terug op 16-16.

Van Oudenhove (6) werd aangemoedigd ofte aangeblaft vanuit het publiek
Van Oudenhove (6) werd aangemoedigd ofte aangeblaft vanuit het publiek

Bij het thuisteam dichtte Evelien Peeters bressen in de receptie, bij de bezoekers was onder meer libero Vermeiren daarmee in de weer. De 18-19 bleek decisief te zijn voor setwinst. Na twee puike reddingen van Herremans, sloeg thuisspeelster Luykx de bal in het net. Na wederom een enorm spannende rally volgde de eerste setbal op 21-24. De tweede was de goede na een rake smash van Buyze, 22-25.

Set vier kon alle kanten op. Het begon met een 3-3, via een 9-9 en zelfs 25-25. Het stond trouwens even 20-14 voor de Leuvensen, vooral Rottiers hield de opslagdruk enorm hoog.

Rottiers pakte vaak uit met haar harde smashen en opslagen
Rottiers pakte vaak uit met haar harde smashen en opslagen

Het geloof sloop echter weer in eigen rangen bij Molenstede. BOW verspeelde twee setballen voor een puntje en de gelen zagen hun kans en het stond opeens 24-24.

De 24-24 in set vier
De 24-24 in set vier

Het werd 25-26 via Buyze en 25-27 nadat een thuisspeelster de bal in het net sloeg. Bittere afloop voor Berg-Op dat minstens een puntje verdiende. Bij bezoekend coach Bosmans kwam er een traantje van opluchting bij te pas. De tientallen aanwezige supporters zagen een mooi duel.

Ontreddering bij Berg-Op Molenstede viert
Ontreddering bij Berg-Op Molenstede viert

Sets: 19-25, 25-17, 22-25, 25-27.

In de tussenstand blijft de kloof tussen leider Molenstede en VHL D twee punten. BOW B tuimelt een positie naar beneden, van plaats vier naar vijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *