KCBJ al zeker van barragematch voor promotie na duidelijke zege tegen Anthos

Anthos (bovenaan) en KCBJ net voor het matchbegin

Leider KCBJ Betekom kwam nooit in de problemen tegen een verzwakt Anthos uit Merelbeke, dat in de middenmoot van hoofdklasse 2 ofte vierde klasse staat. De bezoekers bezitten een jong team en dat is een nadeel in deze examenperiode, hun team zat bijvoorbeeld al met vier examengangers en hadden daardoor slechts een wisselspeler. Aan de rust stond het 20-5, bij het eindsignaal stond er een 30-10-eindresultaat op het scorebord.

Bezoekster Boyen strekt zich uit om een strakke pass te pakken

Er stond beide teams de gebruikelijke twee helften van 25 minuten te wachten. Al in de openingsminuten scoorde De Cuyper al twee keer, één keer op strafworp. Op strafworp kon Mergaerts na een één-tweetje al de 3-0 aanbrengen in minuut vier. Bij de bezoekers miste Maes een afstandsschot, aan de overzijde was het wel raak voor De Roover, 4-0. Serneels zette de 5-0 op het scorebord, op strafworp kon bezoeker Derweduwe de 5-1 maken. Tussendoor miste Maes enkele afstandsschoten voor de Oost-Vlamingen.

KCBJ en Anthos kijken de kat euhm de bal uit de spreekwoordelijke boom

KCBJ liep 10-2 uit, onder andere via afstandsschoten van routinier Claes, tussendoor miste Feys voor Anthos vanop afstand. Ze scoorden wel de 12-3 na een mooi afgeronde aanval. KCBJ prikte tegen vanop afstand met Mergaerts, aan de overzijde deed Vansever haar dat na voor een 13-4. Bij de 15-4 pakte KCBJ de tegenstand op snelheid, andermaal Mergaerts werkte af. Het tempo zakte op het einde van de eerste helft.

KCBJ in de aanval

We bereikten de rust met een duidelijke 20-5.

Na de pauze lukte het Betekomkapitein Vertessen eindelijk eens om een afstandsschot succesvol af te ronden voor de 21-5. Twee pogingen van bezoekster Boyen kenden een minder goede afloop. Wiens vizier wel scherp stond was invaller Tack, die vanop afstand enkele schoten knap in de korf kon deponeren.

Maes probeert te scoren voor Anthos

Het opmerkelijkste punt was nog de 28-10 van De Haes wiens schot drie keer een volledige cirkel realiseerde vooraleer echt door de korf te vallen. Bij de Betekomse invallers pikten de tweelingzussen Sleeckx nog ieder hun doelpunt mee. 30-10 was een duidelijk resultaat, kampioen kan KCBJ zich echter nog niet heten. Tweede Aalst won tegen derde Hoevenen zodat de kloof nog steeds twee punten blijft. Volgende speeldag trekt KCBJ naar Aalst. Spannend!