logo Casalina

Basketball Belgium en 3×3 Lions-coach Steve Ibens in onderling akkoord uit elkaar

Basketball Belgium en 3×3 Lions-coach Steve Ibens in onderling akkoord uit elkaar
De 3x3 Lions moeten op zoek naar een nieuwe coach

Steve Ibens is niet langer bondscoach van de nationale 3×3 basketbalploeg bij de mannen, de 3×3 Lions. Basketball Belgium en de Antwerpse coach Ibens gaan na wederzijds overleg en akkoord uit elkaar.

“Ik heb besloten om te stoppen als coach van de 3×3 Lions, omdat ik naar mijn gevoel het team niet optimaal kan voorbereiden en klaarstomen voor het Olympisch kwalificatietornooi in Debrecen, van 16 tot en met 19 mei. Mijn huidige werksituatie laat me niet toe om hier de nodige tijd in te steken, die vereist is om deze ploeg in de meest optimale omstandigheden naar een Olympisch ticket in Parijs te leiden. Ik wil de kwalificatiekansen van de spelers hierdoor niet hypothekeren”, aldus Ibens.

Steve Ibens was bondscoach van de 3×3 Lions sinds begin 2023. Basketball Belgium houdt eraan om hem te bedanken voor alle tijd en inzet, met als hoogtepunt de mooie zilveren medaille op de European Games tijdens de zomer van 2023. Verder blijft Steve een waardevolle pion in de topsportwerking van Basketbal Vlaanderen en zal hij ook actief blijven in andere projecten.

In aanloop naar het Olympisch kwalificatietornooi wordt op zoek gegaan naar een vervanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *