logo Casalina

Zowel KV Tremelo als KFC Baal moeten kelderderby winnen

Zowel KV Tremelo als KFC Baal moeten kelderderby winnen
KV Tremelo (links) pakte de eerste derbyzege op Baal

KV Tremelo ontvangt deze avond vanaf 20 uur aartsrivaal KFC Baal aan de Basdongenstraat. Beide teams zijn naarstig op zoek naar punten in hun reeks in derde provinciale c. De wit-zwarten staan momenteel veertiende met negentien punten. De bezoekers staat een positie verder met veertien éénheden. Wat als een paal boven water staat, is wie vanavond verliest een enorme slechte zaak verricht voor het behoud.

Op zich zou een voorlaatste zich eventueel kunnen redden via eindrondes, daar er in de andere reeksen in derde provinciale verschillende teams ermee stoppen zoals KVK Tienen B of KDN United.

Bij KV Tremelo pakten ze na de winterstop een magere zes op vijftien.

“We zitten in een mindere reeks, maar kunnen ons optrekken aan het feit dat we wonnen op Baal. Zo’n corner die rechtstreeks binnengaat zie ik mezelf wel niet meer maken. Akkoord in andere reeksen verdwijnen er teams, maar ik vind dat we ons behoud op sportief vlak moeten waarborgen. We missen doorheen het seizoen spelers, maar tegen Baal moeten we er staan”, wist Tremelospits Illias El Attabi vooraf te vertellen.

KFC Baal deden ze het net beter met een zeven op vijftien vanaf begin 2024. Zeker na de 2-3-thuisnederlaag verwachten ze bij Baal een uitschieter.

“Ik wil zeker sportieve weerwraak nemen voor de heenmatch. Het liep goed voor ons tot ik daar een onterechte tweede gele kaart onder de neus kreeg en de match helemaal kantelde. We gaan zeker voor de overwinning bij de buren, we kunnen de punten in het klassement wel gebruiken”, klonk het strijdvaardig bij aanvallende kracht Marco Usai.

Usai liet de 1-3 op penalty noteren
Usai heeft een goede penalty in de benen
Op KV Tremelo viel er vanaf 20 uur weinig voetbal te zien
Op KV Tremelo zal vanaf 20 uur hopelijk meer voetbal te zien zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *