logo Casalina

FC Moorsel en Sparta Haacht-Tildonk in de laatste rechte lijn naar de titel

FC Moorsel en Sparta Haacht-Tildonk in de laatste rechte lijn naar de titel
FC Moorsel pakt de eerste periodetitel, pakken ze nu ook de titel?

Tweede in derde provinciale C FC Moorsel en leider Sparta Haacht-Tildonk worden gescheiden door slechts één puntje. Op de slotspeeldag is het letterlijk erop of eronder. Het wordt ook een duel van de beste verdediging namelijk, de thuisspelende oranje-zwarten die 27 treffers incasseerden op 29 duels, tegen de beste aanval. Sparta liet 85 doelpunten optekenen, ééntje meer dan BHS United.

Thuisdoelman Felix Cornelis (24) uit Etterbeek zal een vitaal onderdeel worden van deze spannende titelstrijd. Tussen 2018 en 2021 was hij er al eens doelman, het is er zijn tweede passage.

“Ik speelde er al drie seizoenen dan volgde een jaar bij La Rhodienne in derde amateur, vorig jaar begon ik bij Elewijt, maar ik kon voltijds aan de slag bij OH Leuven als sales representative. Dit seizoen was het na die late 1-0 tegen KV Mechelen die ons de redding bracht zalig werken. Hopelijk is dat ook het scenario tegen Sparta, dat we in minuut 92 de decisieve 1-0 scoren, dat zou enorm zijn. Het is duidelijk dat wij moeten winnen, zij hebben in principe genoeg aan een gelijkspel. Ik denk wel dat ze de titel willen pakken met een zege, alle ingrediënten zijn er voor een open en spannende match. Zeker daar het de beste verdediging tegen de beste aanval is. We speelden onlangs 0-0 gelijk op Baal, zij lieten ons niet in ons spel komen, tot dan scoorden we in iedere match. Gelukkig konden we vorige speeldag met 3-5 gaan winnen op Eizer. Hierdoor moeten we nog voor alles op de slotspeeldag spelen, leuk dat het op die manier gebeurt de beslissing omtrent de titel. We konden in deze reeks tot nu toe ook al 10 keer de 0 houden, dat is ook opmerkelijk. Het zal leuk worden, daar doe je het als voetballer voor, hopelijk trekken we aan het langste eind”, wist de doelwachter uit het Brusselse. “We kunnen voor de eerste keer in onze geschiedenis naar tweede provinciale, dat zou een geweldige apotheose betekenen voor de club. Voor deze topper nodigden we vele ex-spelers uit en vele zegden ondertussen al toe. Er zal nog een extra tentje buiten staan om de dorstigen te laven. De club tracht veel volk op de been te krijgen. De zondag begint ideaal met de topper van de B-ploeg in vierde provinciale met Moorsel B tegen Vossem B. Vanaf dan kan het enkel beter worden.”

Sparta Haacht-Tildonk viert met zijn fans
Sparta Haacht-Tildonk viert met zijn fans, ook zondagnamiddag?

Spartamiddenvelder Roel Poukens (30) doorzwom al vele watertjes onder andere bij Olympia Wijgmaal en KAC Betekom, zijn ervaring kan in dit soort titelstrijd beslissend zijn.

“Met onder andere Lennert De Keukeleere speelden we in het verleden al voor meer volk. Ik maakte enkele jaren geleden nog de kampioenenmatch van Racing Mechelen bij hun thuis mee, toen speelden we voor bijna 4.000 kijkers. Dat was de moeite. Die ervaring zal wel helpen om niet al te snel onder de indruk te zijn, maar voor deze matchen doe je het uiteindelijk wel. Dit type duels onthoud je voor de rest van je carrière en hopelijk sta je dan finaal ook aan de winnende kant. Er komen twee volle supportersbussen mee, onze fans willen we zeker niet ontgoochelen. Hopelijk zijn we allen in goede doen en kan bijvoorbeeld een Arno Verhoeven toveren met een vrije trap zoals in de goede oude dagen”, aldus Poukens die een prima afstandsschot in de benen heeft. “We willen hen kloppen en gaan niet voor een gelijkspel. Zij scoren ook steeds laat een beslissend doelpunt, dat deden ze bij ons ook, waardoor ze bijna met 0-1 kwamen winnen, gelukkig maakten we nog gelijk. Dat is één van hun talenten, aan ons om daarmee om te gaan. Ze houden ook meer dan vaak de 0. Aan motivatie geen gebrek bij ons, hopelijk komen we, zien we en overwinnen we”, droomt Poukens luidop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *