logo Casalina

Meiden Sparta Haacht-Tildonk kloppen KVC Kessel-Lo 2000 B en springen naar plaats drie

Meiden Sparta Haacht-Tildonk kloppen KVC Kessel-Lo 2000 B en springen naar plaats drie
Sparta Haacht-Tildonk (links) klom naar plaats drie door winst tegen KVC Kessel-Lo 2000 B

In een op en neergaande eerste helft drukte Kessel-Lo B maar toonde Sparta zich enorm gevaarlijk op afstandsschoten op de kruising of die via de binnenkant van de paal terugbotsten. Gelukkig voor de groenen konden ze ook vanop afstand scoren via Goeman en Annaert. Zo belanden de groen-witten na de slotspeeldag op de derde stek, of dat promotiemogelijkheden geeft is voorlopig onduidelijk.

Sparta zocht in de aanvangsfase ruimte via Torfs. Na een handvol minuten ging ze af op uitgoalie Steenhaut, die redde. Bij Kessel-Lo B lag nummer tien Lena Verhaegen op de loer om via een afstandsschot te scoren. Rond de twintigste minuut ging Annaert door in de Leuvense defensie, maar ze liep zich vast. Libens en Dehoperé konden uitverdedigen. Enkele minuten later opnieuw Annaert die niet kon afwerken, ze kreeg de bal na een tegenaanval. Die ontstond nadat bezoekster Tonoli evenmin de bal in doel kreeg. Tonoli poogde het iets na het half uur opnieuw. Haar schot week af op het achterhoofd van Collier, die aan een goede partij bezig was. Op de daaropvolgende corner vanaf links kon Libens er net niet aan met de kop, Swerts besloot naast.

Collier deed het goed onder druk
Collier deed het goed onder druk

Daarna besloten de Spartaansen het vanop afstand te pogen. Kapitein Aerts zag een schot op de rechterpaal bij keeper Steenhaut belanden. Goeman had meer geluk en zag haar inzet wel tegen de netten belanden, 1-0 in een geanimeerde partij. Dehoperé dreigde voor Kessel-Lo maar helaas. Kort voor de pauze knalde Annaert de 2-0 in de rechterhoek. Op slag van rust blesseerde Dehoperé zich en was ze wat groggy. Aerts trapte de bal buiten voor verzorging, haar schot belandde pardoes aan de binnenkant van de rechterkruising tot haar eigen verrassing.

Goeman (eerste van links in groepje) opende de score
Goeman (eerste van links in groepje) opende de score

Na de rust controleerden de groenen.

Enkele minuten na rust drong Coremans links door, ze zag haar gekruist schot de paal beroeren en terug in het spel komen. Steenhaut stond paraat. Enkele minuten later brak bezoekster Dehopere door, ze zag haar poging afgeweerd. Bij Sparta vielen De Backer met enkele goede aanvallen en Van Ingelgom met degelijk combinatiewerk goed in. Bij de Leuvensen toonden Masschelein en Gillis zich bedrijvig maar het leidde niet tot een aansluitingstreffer. Met nog een kwartier af te leggen gaven de bordeauxhemden zich niet gewonnen, een tegenaanval van Izziani belandde net naast de linkerpaal.

Izziani drukt af voor de 2-1?
Izziani drukt af voor de 2-1?
Het schot van Izziani tolt net naast de linkerpaal
Het schot van Izziani tolt net naast de linkerpaal

Sparta op plaats drie in de eindranking, Kessel-Lo B blijft zevende in derde provinciale b.

Jonge tienerref Hanne Tiesters floot een degelijke partij, ze komt deze zaterdagnamiddag als doelman in actie op de kraker in eerste provinciale om de tweede periodetitel. Ze trekt met tweede KVK Tienen B op bezoek bij kampioen Miecroob Veltem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *