logo Casalina

Vrouwen krijgen pittig Craywinckelhof – Omloop van het Hageland op het menu

Vrouwen krijgen pittig Craywinckelhof – Omloop van het Hageland op het menu
Het peloton verlaat Aarschot

Op deze zondag 25 februari  vindt de zestiende editie plaats van de ondertussen klassieke “Craywinckelhof – Omloop van het Hageland”, een wedstrijd van het niveau UCI Women-Elite 1.1. De wedstrijd zal voor de tweede keer starten in Aarschot en na een pittige tocht van 129 km met daarin duizend hoogtemeters doorheen het Hageland aankomen in Tielt-Winge. Aan favorietes alleszins geen gebrek.

Het organiserende Cycling Team Tilt slaagt er weeral in om hun koers te organiseren in het drukke openingsweekend van het Vlaamse koersjaar.

“Bij de eerste editie zijn we zo goed als van niets begonnen. Het vrouwenwielrennen stond toen nog letterlijk in de kinderschoentjes en samen met de sport zijn we langzaamaan kunnen groeien tot op het punt waar we nu staan. In vergelijking met vorig jaar moeten we door een wegomlegging afzien van de passage, de kasseien van de Kerkstraat in Molenbeek-Wersbeek. Als serieus kasseiloos alternatief hebben we twee keer de Houwaartseberg in het eigen Tielt-Winge in ons parcours ingeplant”, klonk het bij organisator Roger Nolmans.

Dubbele winnares Lorena Wiebes past, ze wordt vervangen door Europees kampioene Mischa Bredewold, die het rugnummer één overneemt. De Nederlandse ploegleider bij SD Worx is evenmin een onbekende met voormalige wereldkampioen veldrijden, de Nederlander Lars Boom. Zwitserse tijdritspecialiste Marleen Reusser, die vorig jaar Gent-Wevelgem won, is ook een kandidate voor winst. Voorts prijken voormalig wereldkampioene Elisa Balsamo, jonge pistespecialiste uit eigen land Hélène Hesters, Marthe Truyen, Julie De Wilde, Lore De Schepper en Luxemburgse veldritkampioene Christine Majerus op de startlijst.

Telkens wordt er verwacht dat het een afvallingsrace zal worden, maar jaar na jaar komt er steeds een soms groter groepje aan in Tielt-Winge. Dat bevat soms wel vele tientallen kandidaten voor winst. “Of ze in echt Flandrienweer zullen rijden moeten we afwachten. Hopelijk kunnen we in droge omstandigheden koersen en kan alles veilig verlopen. Het is een mooi deelnemersveld denk ik. We zijn er klaar voor”, besloot Nolmans.

De start is om 13 uur voorzien aan het Schaluin ter hoogte van kroeg De Knoet in Aarschot, wie er het startpodium wil bijwonen moet een uurtje vroeger inpikken. De aankomst is voorzien rond 16.30 uur aan de Rillaarseweg in Tielt-Winge.

Ook het Nederlandse team SD Worx van Lorena Wiebes start weer in de Craywinckelhof - Omloop van het Hageland
Het Nederlandse team SD Worx moet het deze keer zonder Lorena Wiebes stellen in de Craywinckelhof – Omloop van het Hageland

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *