logo Casalina

Miecroob Veltem is hongerig naar de treble

Miecroob Veltem is hongerig naar de treble
Miecroob Veltem kampioen P1 2023-2024

Bij de meiden van Miecroob Veltem werd voorbije speeldag een titelfeest gevierd bij hekkensluiter OHR Huldenberg. Dat was mooi, maar de groenen willen meer, veel meer. Om te beginnen willen ze komende zaterdagnamiddag op eigen terrein de competitie afsluiten met winst tegen sterke tweede KVK Tienen B. Op die manier kapen ze beide periodetitels weg, dan volgt er nog de bekerfinale de maand nadien tegen Olympia Wijgmaal. Ook daar willen ze uitpakken en de hand leggen op “een treble”.

“We verloren dit seizoen amper twee keer. Op Wolvertem-Merchtem B vielen twee speelsters uit met zware blessures. We waren aangeslagen door de omstandigheden en kwamen niet meer in ons spel. Op KVK Tienen B, dat was de enige match waar we nergens waren. We verloren verdiend”, wist trainer Kurt Deraeck. “Gaandeweg heeft ons team leren winnen op verschillende manieren door verschillende sterktes. Op voorhand gaf men ons geen kans om deze reeks te winnen. Het gegeven was immers een nieuwe trainer die een groep kreeg die al jaren samenspeelde. We hebben verschillende speelsters met een prima traptechniek en ons offensieve luik is flink wat beginnen scoren”, wist de T1. “Nu willen we nog alles winnen wat eraan komt, beide periodetitels en de Beker van Vlaams-Brabant over een maand.”

Als we er de cijfers bijhalen, overdrijft Deraeck niet. Ze kenden een offensieve metamorfose.

Kapitein en topscorer Shari Poelmans zit aan 35 doelpunten in de competitie én de beker. Silke Paternotte zit aan 25 treffers, terwijl ze de voorbije seizoenen amper of nooit de kaap van de 10 overschreed. Partners in crime vooraan zijn onder andere nog Jolien Vervloesem met 16 goals en Méri Okmez met 12 treffers, het merendeel op vrije trap.

Ze willen nog in de eigen Eikestraat in schoonheid afscheid nemen.

Deze zaterdag spelen ze overigens hun allerlaatste duel in hun stadion aan de Eikestraat. Ze verhuizen volgend seizoen om in nationale reeksen te spelen naar buur HO Veltem. De groenen spelen dan hun thuisduels aan de sporthal Ivo Van Damme aan de Overstraat in Veltem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *