logo Casalina

De Dijlespurters organiseren koers en stuwen 54 jonge renners naar goede prestaties

De Dijlespurters organiseren koers en stuwen 54 jonge renners naar goede prestaties
De Dijlespurters anno 2023 Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

De Dijlespurters organiseerden onlangs hun ploegvoorstelling in hun hoofdkwartier, Rumst. Hun oranje-zwart-witgetinte renners zijn actief in vier jeugdreeksen en tellen ook twee elites. Ze gaan komend seizoen door het vuur om week na week sterker te worden en om dit finaal zelfs in een resultaat te concretiseren. Hun wedstrijden vallen dit seizoen in Rumst Lazernij (15/08) en dit voor nieuwelingen en junioren. De miniemen en aspiranten komen op 27 augustus aan de beurt.

Vorig seizoen kwamen de Dijlespurters 684 keer aan de start van een wedstrijd. Dat leverde hen 48 podiumplaatsen op, gelukkig waren de overwinningen het beste vertegenwoordigd met 23 stuks, er vielen nog 13 tweede posities en 12 derde plaatsen te noteren. Een getal dat ze bij deze gemotiveerde renners liefst met ééntje omhoog helpen in 2023.

De Dijlespurters bestaan uit 13 miniemen waaronder 1 meisje, ze tellen 6 nieuwkomers. Daarna volgen van jong naar minder jong 16 aspiranten waaronder 1 meisje, deze reeks telt eveneens 6 nieuwkomers. Bij de nieuwelingen zijn er met zijn dertienen waaronder 1 meisje, hier vallen drie nieuwe namen te noteren. Bij de junioren vallen er op een totaal van 10 wielrenners, 2 nieuwkomers te noteren. De elites tenslotte zijn met zijn tweetjes, Sander Pauwels en Greg Van De Vyver, staan ook beiden mee in voor de opleiding van de jonge renners.

“Ons doel als opleidingswielerteam is om onze renners te helpen hun talenten en vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen in deze sport, elk op hun eigen tempo en dit steeds op een gezonde en verantwoorde manier. Hiervoor werken we reeds jaren samen met de Vlaamse wielerschool, onderdeel van Sport Vlaanderen. We zijn uiteraard ook trots op onze roots vanuit Mechelen en omgeving. We hopen als opleidingsclub dan ook een positieve bijdrage te kunnen leveren aan deze gemeenschap door het opleiden van onze renners en het versterken van de wielersport in onze regio. Betreffende onze roots, is er nog steeds ons Dijlespurtersarchief.be , online in te kijken. Oprechte dank aan het team van oud bestuursleden en renners om dit actief te onderhouden en verder uit te bouwen”, klonk het bij het bestuur van de Dijlespurters.

Als opleidingsclub behaalden ze ook dit jaar opnieuw verschillende kwaliteitslabels van Cycling Vlaanderen in kader van het Jeugdsportfonds.

De Bedoeling van het Jeugdsportfonds is om de kwaliteit van het jeugdsportaanbod in de sportclubs verbeteren en zo de jeugdsportparticipatie verhogen. Via het jeugdsportfonds moet de sportfederatie de financiële middelen verdelen onder clubs die in hun jeugdwerking investeren.

“We zijn fier dat we opnieuw alle kwaliteitslabels konden behalen, welke we ons als doel hadden gesteld”, klonk het.

De Dijlespurters werden erkend als:

Kwalitatieve Club. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van onze opleiding en trainingen in samenwerking met de Vlaamse Wielerschool. Voorts dien je per aantal renners te beschikken over gediplomeerde trainenrs en initiators.
Attractieve Club. Kortom de promotie van de wielersport, hieronder vallen het organiseren van infoavonden, inrichting van een sportkamp/stage, activiteiten ter promotie van de wielersport, opzetten van verschillende infokanalen,…
Wedstrijdorganiserende club. Zoals reeds aangehaald organiseren ze dit jaar opnieuw hun wedstrijden voor miniemen, aspiranten, nieuwelingen en junioren in het tweede deel van augustus in Rumst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *