logo Casalina

Bjôrn Van Passel volgend seizoen trainer van eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden

Bjôrn Van Passel volgend seizoen trainer van eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden
T1 Björn Van Passel kijkt hoopvol uit naar het avontuur bij SC Out-Hoegaarden

Björn Van Passel (46) uit Rotselaar zal vanaf volgend seizoen de nieuwe T1 van SC Out-Hoegaarden zijn.Hij vervangt dan Mathias Vrebosch, die zoals bekend naar KAC Betekom vertrekt. De minzame veertiger doet het huidige seizoen nog uit bij tweedeprovincialer SC Aarschot.

Met Van Passel, momenteel actief als T1 bij SC Aarschot, haalt de eersteprovincialer een trainer binnen die voor aanvallend voetbal staat en over jaren ervaring beschikt. Voor zijn aanstelling bij SC Aarschot was hij al hoofdcoach bij onder andere KFC Herent, KFC Rapide Wezemaal en Stormvogels Haasrode. Bij Herent zorgde hij, met een jong team, voor de promotie naar tweede provinciale.

Bjorn overwoog lang de overstap van Aarschot naar Hoegaarden én koos uiteindelijk toch voor groen-wit. De broer van Bjorn, Nico Van Passel, volgt hem naar SCOH als assistent-trainer en vervangt Nico Van Roost die Mathias Vrebosch vervoegt bij Betekom.

“Ik had nog andere opties, maar dit was de beste. Ik wil bij Out-Hoegaarden verder werken met de jeugd en ze stappen laten zetten. Ik hoop dan dat ze prof worden en als ze daarna een boek schrijven, dan zal ik daar dan wel instaan”, grapt Van Passel. “Het voorbije jaar hebben we trouwens zeven à acht jeugdspelers doorgeschoven naar het eerste team bij Aarschot. Ik denk dat dit getal een unicum is. Hopelijk maakt mijn opvolger bij SC Aarschot gebruik van hen.”

Één gedachte over “Bjôrn Van Passel volgend seizoen trainer van eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *