logo Casalina

VKE Eizer speelt in het slot van de competitie scherprechter in de titelstrijd

VKE Eizer speelt in het slot van de competitie scherprechter in de titelstrijd
Lorre Hendrickx zou ook maar al te graag scoren voor Eizer tegen Moorsel

VK Eendracht Eizer vervult zijn taak als spreekwoordelijke luis in de pels van de toppers. Vorige speeldag werd thuis nog leider Sparta Haacht-Tildonk geklopt met 2-0. De titel leek voor de groenen aan een zijden draadje te hangen, maar Baal liet tweede FC Moorsel met niet meer dan een puntje huiswaarts gaan zodat het nog spannend is. Sparta staat op kop met 64 éénheden, FC Moorsel volgt op één lengte. Eizer staat momenteel zesde met 44 punten en het ontvangt zondag Moorsel.

Eizertrainer Stijn Artois ziet zijn geel-zwarten een mooi seizoenseinde meemaken. Mits wat meer meeval hadden ze hoger kunnen staan.

“Na de overwinning tegen leider Sparta zou ik graag hetzelfde behalen tegen Moorsel. Als we spelen zoals vorige zondag dan zit winnen er zeker in. Maar Moorsel is een andere ploeg dan Sparta. Ze zijn geduldiger en maken minder het spel. Het wordt een totaal andere match. Het is daarenboven een derby én die wil je altijd winnen”, wist Artois. “We moeten eindelijk het vertrouwen hebben om tegen een ploeg uit de top vijf mee te kunnen doen en te kunnen winnen. De ploeg staat al beter, maar acteert nog te wisselvallig. Top vijf was aanvankelijk onze ambitie, maar we verloren zeker in de heenronde te veel punten om dit op nog twee speeldagen tijd te verwezenlijken. De derby tegen Moorsel winnen zou al leuk zijn.”

Een startend elftal van VKE Eizer in het seizoen 2023-2024
Een startend elftal van VKE Eizer in het seizoen 2023-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *