KFC Baal ontneemt FC Moorsel de kans om alleen aan de leiding te komen

FC Moorsel en KFC Baal hielden elkaar in evenwicht

Er stond deze woensdagavond wel wat op het spel aan de Baalsebaan in Baal. Indien voorlaatste KFC Baal tweede FC Moorsel versloeg dan had het nog een waterkans om het behoud in derde provinciale c. Indien de bezoekers zegevierden konden ze over leider Sparta Haacht-Tildonk springen. Na een evenwichtige wedstrijd in de finale gekruid door een flinke portie lange ballen werd het 0-0, ei zo na kon Baal de zege op zijn naam schrijven. Seppe Vanhoof scoorde in minuut 93 de 1-0 maar zag dit afgekeurd wegens nipt buitenspel.

Baal lanceerde rond de achtste minuut enkele corners, maar zonder veel gevaar. In minuut 10 bereikte Menu rechts de achterlijn, niemand aanwezig voor zijn voorzet. Op het kwartier ging bezoeker Runia onderuit in de Baalse zestien, de ref gaf geen krimp. Aan de overzijde week een schot van Coffé af, de daaropvolgende corner werd door Corbisier net naast gekopt.

Het spel kabbelde op en neer met stroomversnellingen.

Moorsel zette in het slotkwartier voor de pauze Baal vast, maar veel leverde dat niet op. 0-0 aan de rust. Net na de pauze een afstandsschot van thuisspeler Hendrickx. Bezoekende doelman Vanderhoeven miskeek zich op de bots van de bal onderweg en kreeg deze in het gelaat. In de rebound reageerden Coffé en dan Verschueren, maar twee keer zat Vanderhoeven er enorm goed tussen. Daarna volgden veel lange ballen aan beide zijden. Iets na het uur ontving De Vos de bal aan de linkerpaal, zijn inzet werd door thuisgoalie De Preter puik gered. Invaller Arno The Kid Van Impe ging op de rechterflank Hubin voorbij en kruiste zijn schot net over doel.

Arno The Kid Van Impe was gevaarlijk op vrije trap

De Vos zag in minuut 74 zijn schot afgeblocked, in de daaropvolgende hoekschop mikte Pringier met de kop net naast de tweede paal. In minuut 78 kreeg Runia de bal links en kegelde deze naar de binnenkant van de paal, magistrale redding van De Preter met de voet. Dit was de 0-1 uit doel gehouden. Voor Baal loerden Verschueren en Usai op de counter. Van Impe lanceerde nog twee galetten van vrije trappen naar doel, evenveel redde De Preter. In minuut 93 volgde een corner vanaf links. Aan de tweede paal kreeg invaller Vanhoof de bal en trapte die in doel, hij vierde, keek op en baalde dat het werd afgevlagd voor buitenspel. Zeer zeer nipt buitenspel overigens. “Honderd procent offside”, zei de lijnrechter net na die fase. Zo eindigde dit inhaalduel zoals het begon met 0-0.

Vanhoof met de winnende treffer voor Baal die hij afgekeurd zag

Met nog 2 duels te gaan telt Sparta Haacht-Tildonk 64 punten, FC Moorsel 63 punten. De groen-witten ontvangen laatste Bertem-Leefdaal B, Moorsel moet naar VKE Eizer. Indien er nog geen kampioen is op de slotspeeldag zal erom geknokt worden in Moorsel daar de oranje-zwarten dan de leider ontvangen. KFC Baal op zijn beurt naar vierde provinciale maar zal in zijn 2 komende duels thuis tegen Standaard Meerbeek en op Lozenhoek Keerbergen nog in schoonheid willen eindigen.