logo Casalina

Sparta Haacht Statie mikt op linkerkolom

Sparta Haacht Statie mikt op linkerkolom

Derdeprovincialer Sparta Haacht Statie start met gezonde ambitie aan het nieuwe seizoen. De vijfde plaats van de groen-witten van vorig jaar opnieuw herhalen zal moeilijk worden, beseft nieuwe trainer Koen Merchez. Enkele uitschieters en een positie in de linkerkolom is de ambitie, dit samen met het inpassen van nieuwe en jonge spelers.

“Ze hebben vorig seizoen een boerenjaar meegemaakt, dat herhalen zal al een straffe prestatie zijn. Bijna alle zwakke broertjes verdwenen uit deze reeks en maakten plaats voor ofwel zakkers uit tweede of ploegen die in andere reeksen bovenaan meespeelden zoals Lubbeek of Boutersem. Het is samengevat een stevigere reeks met grotere namen”, opent Merchez zijn analyse.

“We kregen er enkele jonge spelers bij die al een goede indruk nalaten maar meer ervaring moeten opdoen in het voetbal in een eerste ploeg. Middenvelder Alain Fayad, die al jaren voor de club speelt, verloor dertig kilogram en kan ergens ook als een serieuze versterking beschouwd worden.  Andere aanwinsten zoals bijvoorbeeld Thiry, Van Loock en Dimitrakopoulos, zullen ook nog van zich laten spreken. Ik geef iedereen een kans in de ploeg als nieuwe T1”, maakt de oefenmeester duidelijk.”We hebben een rare voorbereiding achter de rug. Welke teams zullen er al onmiddellijk staat bij de competitiestart. Wij moesten afrekenen met verschillende afwezigen en hebben nog een klein beetje tijd nodig. Wij beginnen op het veld van NV Keerbergen, onmiddellijk een kleine derby. De openingsspeeldag zal voor iedere ploeg een speciaal gegeven blijven, maar we hopen op het beste. Het zo goed mogelijk proberen te doen als tijdens de vorige jaargang, is dat realistisch? Voorlopig moet er zeker ambitie zijn om in de linkerkolom te staan en blijven staan. Dat verdient deze club. Ik voelde onmiddellijk dat hier iets leefde. Het energieke bestuur straalt dat uit en doet goede dingen.”

Nieuwkomers: Mario Geens (Boortmeerbeek), Seppe Hidegh, Senne Noppen, Nick Raeymaekers en Thomas Van Genechten (allen KAC Betekom), Maarten Thiry (Lippelo), Koen Van Loock (NV Keerbergen), Lennert Van Ransbeeck (Wijgmaal), Simeon Dimitrakopoulos (Kortenberg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *