logo Casalina

Shayker El Bay keert volgend seizoen terug naar zijn ERC Hoeilaart

Shayker El Bay keert volgend seizoen terug naar zijn ERC Hoeilaart
El Bay bouwt een aanvalsoffensief op

Na drie seizoenen bij SK Nossegem zal flankaanvaller Shayker El Bay teruggaan naar waar het allemaal begon voor hem, naar reeksgenoot in tweede provinciale ERC Hoeilaart. Met de gelen wil hij volgend seizoen de top in tweede provinciale mee helpen bestormen en dat in het gezelschap van enkele goede vrienden, die hij uiteraard bij ERC leerde kennen.

Shayker begon tegen de bal te trappen bij Hoeilaart.

“Dat gebeurde relatief laat, op mijn veertiende. Ik maakte er veel vrienden en speelde er kampioen met ERC Hoeilaart B in vierde provinciale in mei 2016. Dat was een ongelooflijk leuke dag”, wist de aanvaller. “Na mijn avontuur bij Hoeilaart trok ik naar SK Nossegem. Dat was een mooi project en ze deden enorm veel moeite om me te halen. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog zo hoog mogelijk eindigen. We begonnen goed, maar lieten daarna steken vallen. We zakten weg door blessures van ervaren spelers. In een goed seizoen kan Nossegem in de buurt van top vijf eindigen, anders eindigen ze rond top tien”, wist de twintiger die een jaar terug van Leuven naar Overijse verhuisde.”Zo speel ik dichterbij huis en vind ik enkele goede maten zoals doelman Bjarne Vandervoort en Wout Soetaert, die ik al even ken.”

ERC Hoeilaart B kampioen 2015-2016, één nog jonge Vandervoort (achteraan eerste juichende rechts) beleeft een hoogtepunt in zijn carrière.
ERC Hoeilaart B kampioen 2015-2016, met daarbij Soetaert, Vandervoort en El Bay!

Hij trekt naar Hoeilaart om er aan de top in tweede provinciale te spelen.

“Het stond nooit in mijn agenda om terug naar ERC te keren, maar het kwam opeens ter sprake, waarom niet. ERC staat dit seizoen vlakbij de tweede plaats en we mikken volgend jaar naar de top, dat was ook één van de belangrijkste elementen om terug te keren. Ik speel op de flank vooraan en besef dat er flink wat concurrentie zal bestaan, dat gegeven is enkel goed voor het team. Dat is eigen aan een topclub. Ze spelen goed en vele spelers uit de streek komen na enkele omzwervingen terug bij Hoeilaart. Hopelijk kunnen we voor de titel spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *