logo Casalina

AA Drink – Young Lions slachtoffer van eigen succesvolle organisatie…

AA Drink – Young Lions slachtoffer van eigen succesvolle organisatie…
De aspiranten gaan zondagnamiddag van start in Bonheiden

Wielerploeg voor de (veldrit)jeugd, de AA Drink – Young Lions, organiseert in het weekend van 22 en 23 januari de vierde editie van de veldritten op Berentrode in Bonheiden. Omdat de organisatie coronaproof moet gebeuren en bij elke renner twee begeleiders mee mogen, komt het erop aan om grote aantallen aanwezigen te vermijden. Daarom werden de jeugdreeksen over twee dagen gespreid en daardoor sneuvelen de reeksen van de masters, elites en beloften, waardoor het officieel geen B-cross meer is.

Vorig seizoen kon deze wedstrijd door corona niet plaats vinden, nu is het een andere versie geworden dan oorspronkelijk voorzien.

“Dit allemaal rond krijgen, bezorgt me wel flink wat stress ja. Ik was blijer geweest indien de normale planning, miniemen en aspiranten op zaterdag en de rest op zondag, had kunnen plaats vinden. Als we dat zo georganiseerd hadden, dan zaten we op zondag met meer dan duizend aanwezigen op het terrein. Op die dag zouden er vierhonderd deelnemers zijn, iedere renner mag bovendien twee begeleiders meenemen, reken zelf maar uit. We zijn ergens slachtoffer van ons eigen succes als organisator, komt daar nog bij dat de rest zijn wedstrijden afzegt. Momenteel is het nog niet voor de volle honderd procent zeker of het door kan gaan, daar we nog de toezegging nodig hebben van Het Rode Kruis, zonder hen is er uiteraard geen cross”, aldus voorzitter Eddy Hendrickx.

De cyclocrossen in Bonheiden vinden plaats zonder publiek
De cyclocrossen in Bonheiden vinden plaats zonder publiek

Op twee dagen tijd komen in Bonheiden meer dan vijfhonderd jongeren veldrijden.

Op zaterdag 22 januari bijten de achtjarige miniemen de spits af om 10 uur, een half uur later is het de beurt aan de negenjarigen. Om elf uur mogen de tienjarigen de strijd aangaan en om half twaalf de elfjarigen. Tenminste op voorwaarde dat er geen crossen moeten gesplitst worden én die kans zit erin aangezien er momenteel ongeveer honderd miniemen ingeschreven zijn.

Daarna wordt het terrein leeggemaakt om de deelnemers en hun begeleiders van de namiddag te ontvangen. Om 13.30 uur starten de vrouwelijke nieuwelinges en juniores. De mannelijke eerstejaarsnieuwelingen staan paraat vanaf 14.30 uur en de tweedejaars horen het startschot om 15.30 uur. Deze twee laatste reeksen tellen nu al ongeveer 140 inschrijvingen.

Febe De Smedt en haar entourage sloten het wegseizoen prima af
Juniore Febe De Smedt zal moeten kiezen wie uit haar entourage mee mag

Op zondag 23 januari duiken de junioren het veld in vanaf klokslag 10.30 uur, ze zijn nu al met zijn negentigen. Als ze aan honderd starters komen, dan zal deze race opgesplitst worden. De aspiranten beginnen eraan met de twaalfjarigen om 13.30 uur, daarna zijn de dertienjarigen om 14.30 uur en de veertienjarigen om 15.30 uur aan zet. Dit namiddagschema is van toepassing indien deze crossen niet in twee opgedeeld moeten worden. ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *