logo Casalina

KVC Langdorp in de verlengingen langs KFC Markezonen Tollembeek naar derde provinciale

KVC Langdorp in de verlengingen langs KFC Markezonen Tollembeek naar derde provinciale
KVC Langdorp uitzonderlijk in het rood haalde het na verlengingen van KFCMZ Tollembeek

KVC Langdorp had verlengingen, stalen zenuwen en drie doelpunten nodig om zich van KFCMZ Tollembeek te ontdoen. Nochtans de bezoekers kwamen op 0-1 na een goede Langdorpse beginfase. In de laatste 20 minuten drukte het thuisteam, enkele minuten voor tijd scoorde verdediger Vila Gerard de 1-1. In de verlengingen gingen de blauw-witten fysiek ten onder en werd het alsnog 3-1 via doelpuntn van de afscheidnemende Philip Schellens, de tweede keer was daar de goede keer en Matthys.

Al in de openingsminuten open kansen voor Langdorp die onbegrijpelijk gemist werden. Bij Tollembeek volgde in minuut acht een één-tweetje tussen Martens en Nkeuwat. Martens besloot vanaf links op doel, de bal ging in corner. Na een bliksemsnelle aanval van Schellens en Matthys, vergeet Van Steyvoort-Torfs om af te maken. In minuut achttien was bezoeker Deschuyffeleer rechts door, hij trapte gekruist een streep. Deze raakte de onderkant van de lat en werd weggewerkt. Kapitein Speliers stuurde Deschuyffeleer met een afgemeten dieptebal op doel af, hij stelde niet teleur. Hij omspeelde goalie Vos en legde in de verste hoek, 0-1!

Bob Deschuyffeleer vloert Langdorpkeeper Vos voor de 0-1
Bob Deschuyffeleer vloert Langdorpkeeper Vos voor de 0-1

Langdorp reageerde voornamelijk via Schellens. Deze zag rond minuut 25 een hoge voorzet net voor zijn neus ontzet door bezoekende doelwachter Vanstalle. Op slag van rust kopte hij een voorzet naar doel, opnieuw lag Vanstalle daar. Op een daarop aansluitende actie een kopbal van Van Steyvoort-Torfs die de lat beroerde.

Tollembeekvoorzitter Georges Olemans (links met pet) zat op de bank
Tollembeekvoorzitter Georges Olemans (links met pet) zat op de bank

We gingen rusten bij 0-1, lang leek dat ook de eindstand te worden.

Na de rust drukte Langdorp, maar lag het duel veel stil door bitsige duels en overbodige kaarten. Op het uur vuurde Markezoon Vanaudenhove naar de linkerhoek, Vos pakte in twee keer. Daarna volgden enkele Langdorpse mogelijkheden, maar de blauw-witgestreepten waren nog heel gevaarlijk in minuut 80. Numbi Ntambo speelde Deschuyffeleer aan, die schoot naar de rechterhoek. Noels gaf lijf en leden in een sliding om de bal van de lijn te halen, die zou ook de hand hebben aangeraakt volgens de bezoekers. De ref ging er niet op in. In de slotfase van het duel zette Matthys zich achter een hoekschop. De bal viel op het hoofd van Vila Gerard die raak trof, 1-1 en verlengingen.

In de eerste verlenging mocht Langdorpse invaller Van Winkel alleen door naar doel, Vanstalle stond pal. In minuut 106 een voorzet die Schellens binnenkopte, offside gevlagd. Het was uitstel van executie, de Swa mocht zijn kunstje eens overdoen en nu was het wel volgens de regels, 2-1. Minuten later speelde Matthys Crets diep aan, die miste voor een leeg doel. Matthys was nog in de buurt om de 3-1 in doel te leggen. Langdorp won en stijgt naar derde provinciale. Of de Markezonen uit Tollembeek ook meemogen als beste verliezen, dat moeten ze nog afwachten.

Doelpunten: 22’ Deschuyffeleer (0-1), 90′ Vila Gerard (1-1), 109’ Schellens (2-1), 116’ Matthys (3-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *