SK Pepingen-Halle B redt zich ten koste van FC Averbode-Testelt-Okselaar B

SK Pepingen-Halle B haalde het na strafschoppen en redt zich in derde

SK Pepingen-Halle B vertoeft nog minstens één extra seizoen in derde provinciale. Het had wel strafschoppen nodig om een opzettend FC Averbode-Testelt-Okselaar B af te houden, de gelen misten twee strafschoppen, het thuisteam ééntje meer. Dat bracht een 4-5 in het voordeel van Pepingen-Halle B en flink wat gefeest met zich mee.

De teams gingen met 1-1 de verlengingen in, Joren Dedobbeleer maakte de 1-2 in minuut 98. Thuisspeler Matse Laeveren scoorde de gelijkmaker die strafschoppen inluidde in minuut 120.

Bij de bezoekers was Joren Dedobbeleer even de held met de 1-2 in de verlengingen. In de strafschoppensessie miste hij vanop 11 meter.

“Uitgerekend in de laatste minuut van de verlengingen maken zij de 2-2. We hadden in totaal 9 penalty’s nodig om de beslissing te forceren”, opende doelpuntenmaker Dedobbeleer. “Ik maakte vorige match ook al in minuut 89 een goal. Als je de 1-2 scoort in de verlengingen, dan wil je dat resultaat vasthouden. Helaas loste onze doelman in de slotminuut de bal en was het 2-2. Hij is een goede doelman en we wisten dat hij zijn fout wel recht ging zetten. Ik mis dan zelf mijn strafschop. Wij moesten als tweede onze penalty’s trappen, dat gaf een mentaal voordeel. Zij missen dan hun derde penalty en Bjarne Ost knalde de 4-5 raak en toen brak er feest uit. Nog een jaartje in derde en wat een mooie manier om ons seizoen te besluiten. We bedanken als spelers ook de voorzitter die voor ons en de fans een bus inlegde. Na een feest op de terugweg in de bus, gaan we nu nog flink wat vieren in het eigen Pepingen.”

Het werd een afscheid in mineur van het veld aan de Nieuwstraat in Testelt waar er de laatste wedstrijd ooit werd gespeeld. Na dit seizoen mogen ze er niet meer spelen, zo besliste de gemeente Scherpenheuvel-Zichem eerder.. HO Testelt fuseerde met FC Averbode-Okselaar een jaar terug, het was het eerste competitieve jaar van deze B-ploeg.