KFC Werchter haalt het op strafschoppen van Boutersem United

KFC Werchter (links) haalde het op strafschoppen tegen Boutersem United B

De twee vijfdes in hun reeks, KFC Werchter uit vierde provinciale E en Boutersem United B, moesten het tegen elkaar opnemen in de eerste eindrondematch om te stijgen naar derde provinciale. Het bleef spannend tot op het bittere einde, enkel strafschoppen konden een verschil brengen. Thuisgoalie Jente Michiels kon meteen de eerste elfmeter van Jarne Lietaert pakken en dat was meteen doorslaggevend.

Een leuk weetje vooraf was dat thuiscoach Kristof Van Craen en bezoekende T1 Gerd Verbeek elkaar goed kenden.

Werchtertrainer Kristof Van Craen en goede vriend en afscheidnemend Boutersem B trainer Gerd Verbeek

Tijdens het openingskwartier Werchter met acties van Bouali en Cauwelier en op stilstaande fase. Gaandeweg nam Boutersem B de offensieve fakkel over.

Werchter dreigde vooral in het openingskwartier

Ajaj besloot naast de linkerpaal en op doelman Michiels, daar zaten de groenhemden er enorm dichtbij. We gingen rusten bij een al bij al logische 0-0.

Werchterdoelman Michiels redde de mogelijke 0-1 van Ajaj en pakte de eerste strafschop

In de tweede helft geen schoonheidsprijs voor het geleverde spel, de angel zat in de staart. Ajaj scoorde voor Boutersem B in minuut 87, 3 minuten ver in extra tijd deed Cauwelier hetzelfde voor Werchter. Ook na de verleningen bleef het 1-1. Vic Alen knalde de eerste strafschop raak, Michiels pakte de eerste van Boutersem. Daarna bleven beiden foutloos waardoor Werchter doorstoot en deze donderdag op bezoek trekt naar KVC Haacht, het duel wordt vanaf 15 uur op Den Dijk gespeeld.