logo Casalina

Nieuwe voetbalmat gelegd bij OHR Huldenberg, in het licentiedossier is het wachten op vooruitgang

Nieuwe voetbalmat gelegd bij OHR Huldenberg, in het licentiedossier is het wachten op vooruitgang
OHR nog in actie op het "oude veld"

Bij eersteprovincialer OHR Huldenberg is dit tussenseizoen een ideaal moment om een nieuw kunstgrasveld aan te leggen. Na ongeveer vijftien jaar trouwe dienst werd het kunstgrasveld aan de Emile Gilisstraat op pensioen gestuurd en vervangen door een nieuwer exemplaar. Dat is een stap in de goede richting, maar tot een licentie voor het nationale voetbal zal dat niet leiden.

Daarvoor zijn de faciliteiten te verouderd, de voetbalclub hoopt dat er vanuit de gemeente een helpende hand zal aangereikt worden om tot een nieuw stadion en dito veld te komen om zo op termijn door te groeien naar nationaal voetbal.

“We wachten al sinds 2018 op een nieuwe locatie in Huldenberg voor de club. Dit nieuwe grasveld is een goede nieuwe impuls, maar zal ons niet naar de nationale reeksen leiden of een licentie daarvoor. Op korte termijn is dit goed zodat de kans op blessures kleiner worden, op lange termijn helpt dat onze jeugd niet vooruit die kampt met plaatsgebrek”, aldus Steven Peeters, T1 van de mannen van OHR Huldenberg. “We hebben twee snelle promoties achter de rug en zitten op sportief vlak door een gebrek aan licentie aan ons sportieve plafond. Wij werden voorbije seizoen vierde en willen jaar na jaar beter doen, maar zonder beloning op het einde van de rit is dat geen sinecure”, gaf de bewoner van Huldenberg aan. “We zijn in blijde verwachting voor een nieuwe locatie voor de club. We blijven ter plaatse trappelen en op vlak van infrastructuur komen we steeds meer op achterstand tegenover zo goed als de meeste reeksgenoten. Bij Boka United en Fenixx BeigHum kregen ze nieuwe installaties, terwijl iets meer in de buurt ze bij VK Linden en KFC Herent ook kunnen pronken met hun velden en alles wat errond ligt”, besloot Peeters die zijn 41ste opéénvolgende seizoen in de voetbalwereld ingaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *